ΜΕΝΟΥ

Pages

Μάφινς μήλου ολικής άλεσης

Φανταστικά μάφινς μήλου που θα σας ξετρελάνουν.








Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος.
Μερίδες : Για 12 τεμ.
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 28΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
  • 1 3/4 φλ αλεύρι ολικής άλεσης
  • 1 1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.γ. κανέλα, τριμμένη
  • 1/2 κ.γ. μπέικιν σόδα
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 1 φλ μήλο, τριμμένο
  • 1 φλ μήλο, σε κύβους
  • 1/3 φλ ελαιόλαδο
  • 1/2 φλ σιρόπι σφενδάμου
  • 2 αβγά σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1/2 φλ γιαούρτι
  • 1/2 φλ σάλτσα μήλου
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 κ.σ. ζάχαρη ακατέργαστη (turbinado), για πασπάλισμα

Εκτέλεση
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220 C.
  • Βουτυρώνουμε ένα ταψί για μάφιν 12 θέσεων.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, την κανέλα, τη μπέικιν σόδα και το αλάτι.
  • Ανακατεύουμε με ένα σύρμα.
  • Προσθέτουμε το τριμμένο και το κομμένο μήλο και ανακατεύουμε.
  • Σε ένα μέτριο μπολ βάζουμε το ελαιόλαδο και το σιρόπι σφενδάμου και χτυπάμε με σύρμα.
  • Προσθέτουμε τα αβγά και χτυπάμε, κατόπιν ρίχνουμε το γιαούρτι, τη σάλτσα μήλου και τη βανίλια και ανακατεύουμε καλά.
  • Μεταφέρουμε τα υγρά υλικά στα στεγνά και ανακατεύουμε με ένα μεγάλο κουτάλι μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Η ζύμη θα είναι παχιά.
  • Χωρίζουμε τη ζύμη στις 12 θέσεις για μάφιν.
  • Πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη κάθε μάφιν.
  • Ψήνουμε για 13-15 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και να βγαίνει μια οδοντογλυφίδα καθαρή.
  • Αφήνουμε τα μάφιν σε μια σχάρα να κρυώσουν.

Πηγή - Dimitris Skarmoutsos


 * * Βαθμολογείστε την συνταγή * *

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου