
Συνταγή : Γιάννης Λουκάκος.
Μερίδες : ??
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 45΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
- 2 κιλά ηλιέλαιο
- πατάτες, καθαρισμένες, κομμένες με μαντολίνο σε λεπτές φέτες
- καρότα, καθαρισμένα, κομμένα με μαντολίνο σε λεπτές φέτες
- γλυκοπατάτα, καθαρισμένη, κομμένη με μαντολίνο σε λεπτές φέτες
- παντζάρι, καθαρισμένο, κομμένο με μαντολίνο σε λεπτές φέτες
- αλάτι
Εκτέλεση
- Ρίχνουμε το ηλιέλαιο σε μια κατσαρόλα και το θερμαίνουμε στους 140° C. Ξεπλένουμε τις φέτες πατάτας σε άφθονο νερό, σουρώνουμε και στεγνώνουμε καλά. Τηγανίζουμε τις πατάτες μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανές. Ακουμπάμε σε απορροφητικό χαρτί και αλατίζουμε.
- Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τα υπόλοιπα λαχανικά. Τα διατηρούμε σε αεροστεγή συσκευασία και μακριά από υγρασία.
Για το ποτό που ταιριάζει στο πιάτο
- Οι τραγανές γεύσεις λαχανικών παντρεύονται υπέροχα με τις οξύτητες και τον ήπιο αρωματικό χαρακτήρα ενός αυθεντικού Sylvaner. Εναλλακτικά, επιλέξτε μία ελληνική Μαλαγουζιά για διαφορετικό στυλ γεύσης.
Πηγή - Γιάννης Λουκάκος
* * Βαθμολογείστε την
συνταγή * *
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου