ΜΕΝΟΥ

Pages

Quiche με ζαμπόν και μπέικον

Λαχταριστή πρόταση που θα σας ξετρελάνει.








Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος.
Μερίδες : Για 8 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 95΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Μέτρια.


Υλικά
  • 1 έτοιμη ζύμη τάρτας (425 γρ περίπου)
  • 6 φέτες μπέικον
  • 1/2 φλ κρεμμύδι, κομμένο
  • 1 φλ μανιτάρια, κομμένα
  • 1 1/2 φλ κρέμα γάλακτος
  • 1 φλ ζαμπόν, κομμένο και ψημένο
  • 6 αβγά, ελαφρά χτυπημένα
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 1/2 κ.γ. μαύρο πιπέρι
  • 2 φλ ελβετικό τυρί, τριμμένο
  • 2 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Εκτέλεση
  • Στρώνουμε τη ζύμη σε μια ταρτιέρα διαμέτρου 22 εκ. Φροντίζουμε η ζύμη μας να καλύπτει και τα τοιχώματα της ταρτιέρας και να εξέχει λίγο. Αφαιρούμε τα περισσεύματα ζύμης.
  • Τρυπάμε με ένα πιρούνι τη βάση και την περίμετρο.
  • Απλώνουμε στη ζύμη λαδόκολλα και τη γεμίζουμε με ξερά φασόλια.
  • Ψήνουμε στους 200C για 10 λεπτά.
  • Αφαιρούμε τη λαδόκολλα με τα φασόλια και ψήνουμε για άλλα 5 λεπτά. Αφήνουμε στην άκρη.
  • Χαμηλώνουμε το φούρνο στους 175C.
  • Ψήνουμε το μπέικον σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά μέχρι να γίνει τραγανό.
  • Αφαιρούμε το μπέικον και το τοποθετούμε σε χαρτί κουζίνας, κρατώντας λίγο από το λίπος του στο τηγάνι.
  • Σπάμε τις φέτες μπέικον και τις αφήνουμε στην άκρη.
  • Σοτάρουμε το κρεμμύδι και τα μανιτάρια στο τηγάνι με λίπος του μπέικον για 3-4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το μπέικον, το μείγμα κρεμμύδι, την κρέμα γάλακτος, το ζαμπόν, τα αβγά, το αλάτι και το πιπέρι.
  • Προσθέτουμε το τυρί και το αλεύρι και έπειτα το μπέικον. Ανακατεύουμε να ενοποιηθούν και βάζουμε στην ταρτιέρα.
  • Ψήνουμε στους 175C για 45-50 λεπτά, μέχρι μια οδοντογλυφίδα να βγαίνει καθαρή. Αφήνουμε να κρυώσει 10 λεπτά πριν σερβίρουμε.

Πηγή - Dimitris Skarmoutsos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου