
Συνταγή : sidagi.gr
Μερίδες : Για 4-6 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 60΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
Για το κέικ
- 1 φλιτζάνι τριμμένη καρυδόψιχα
- 125 γραμμάρια βούτυρο
- 2 αυγά
- 1 βανίλια σε σκόνη
- 1 πορτοκάλι (θα χρησιμοποιήσουμε το ξύσμα του)
- 250 γραμμάρια ζάχαρη
- ½ φλιτζάνι γάλα
- 250 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
Για την επικάλυψη
- 300 γραμμάρια λευκή σοκολάτα
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο
Εκτέλεση
Για το κέικ
- Βγάζουμε τα αυγά από το ψυγείο και τα αφήνουμε λίγο ώστε να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου.
- Αρχικά, βάζουμε στον κάδο του μίξερ 125 γραμμάρια βούτυρο και 250 γραμμάρια ζάχαρη και τα χτυπάμε μέχρι να αφρατέψουν.
- Προσθέτουμε 2 αυγά και ½ φλιτζάνι γάλα και τα ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα υλικά για ένα με δύο λεπτά.
- Στη συνέχεια ρίχνουμε 250 γραμμάρια αλεύρι,1 φλιτζάνι τριμμένη καρυδόψιχα,τη βανίλια και το ξύσμα πορτοκαλιού.
- Ανακατεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα.
- Αλευρώνουμε και αλείφουμε με λίγο βούτυρο μια φόρμα για κέικ και αδειάζουμε μέσα το μείγμα.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο.
- Βάζουμε το κέικ να ψηθεί στους 175 βαθμούς για 50 λεπτά.
- Όταν ψηθεί τη βγάζουμε από το φούρνο.
- Μέχρι να κρυώσει και να μπορέσουμε να τη σερβίρουμε ετοιμάζουμε την επικάλυψη
Για την επικάλυψη
- Ψιλοκόβουμε την λευκή σοκολάτα. Τη μεταφέρουμε σε μπεν μαρί και τη λιώνουμε.
- Μόλις λιώσει,προσθέτουμε 2 κουταλιές της σούπας λάδι και ανακατεύουμε.
- Καλύπτουμε το κέικ με την επικάλυψη της λευκής σοκολάτας.
Πηγή - sidagi.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου