ΜΕΝΟΥ

Pages

Κέικ βανίλια με επικάλυψη λευκής σοκολάτας

Λαχταριστό και γλυκό κέικ με επικάλυψη λευκής σοκολάτας για όλες τις ώρες







Συνταγή : sidagi.gr
Μερίδες : Για 4-6 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 60΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
Για το κέικ
  • 1 φλιτζάνι τριμμένη καρυδόψιχα
  • 125 γραμμάρια βούτυρο
  • 2 αυγά
  • 1 βανίλια σε σκόνη
  • 1 πορτοκάλι (θα χρησιμοποιήσουμε το ξύσμα του)
  • 250 γραμμάρια ζάχαρη
  • ½ φλιτζάνι γάλα
  • 250 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

Για την επικάλυψη
  • 300 γραμμάρια λευκή σοκολάτα
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο

Εκτέλεση
Για το κέικ
  • Βγάζουμε τα αυγά από το ψυγείο και τα αφήνουμε λίγο ώστε να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Αρχικά, βάζουμε στον κάδο του μίξερ 125 γραμμάρια βούτυρο και 250 γραμμάρια ζάχαρη και τα χτυπάμε μέχρι να αφρατέψουν.
  • Προσθέτουμε 2 αυγά και ½ φλιτζάνι γάλα και τα ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα υλικά για ένα με δύο λεπτά.
  • Στη συνέχεια ρίχνουμε 250 γραμμάρια αλεύρι,1 φλιτζάνι τριμμένη καρυδόψιχα,τη βανίλια και το ξύσμα πορτοκαλιού.
  • Ανακατεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα.
  • Αλευρώνουμε και αλείφουμε με λίγο βούτυρο μια φόρμα για κέικ και αδειάζουμε μέσα το μείγμα.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο.
  • Βάζουμε το κέικ να ψηθεί στους 175 βαθμούς για 50 λεπτά.
  • Όταν ψηθεί τη βγάζουμε από το φούρνο.
  • Μέχρι να κρυώσει και να μπορέσουμε να τη σερβίρουμε ετοιμάζουμε την επικάλυψη

Για την επικάλυψη
  • Ψιλοκόβουμε την λευκή σοκολάτα. Τη μεταφέρουμε σε μπεν μαρί και τη λιώνουμε.
  • Μόλις λιώσει,προσθέτουμε 2 κουταλιές της σούπας λάδι και ανακατεύουμε.
  • Καλύπτουμε το κέικ με την επικάλυψη της λευκής σοκολάτας.

Πηγή - sidagi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου