ΜΕΝΟΥ

Pages

Κρεατόπιτα με αρνί και ψημένα φύλλα

 
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤

Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος
Μερίδες : Για 1 ταψί.
Απαιτούμενος Χρόνος : 120΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬


Συστατικά
  • 1 πακέτο χωριάτικο φύλλο
  • 1 1/2 κιλό κατσικάκι ή αρνάκι (μπούτι)
  • 3 ξερά κρεμμύδια καθαρισμένα και κομμένα σε ροδέλες
  • 4-5 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 300 γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
  • 100 γρ. φέτα τριμμένη
  • 6 αβγά χτυπημένα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού άνηθο ψιλοκομμένο
  • 3/4 του φλιτζανιού του τσαγιού ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Τρόπος παρασκευής
  • Βάζετε σε μια κατσαρόλα το κατσικάκι με τα κρεμμύδια και το σκεπάζετε με αλατισμένο νερό. Το ξαφρίζετε και το αφήνετε να βράσει 1 1/2 ώρα περίπου. Αποσύρετε το σκεύος από τη φωτιά, όταν το νερό έχει σχεδόν εξατμιστεί.
  • Τοποθετείτε σε 2 λαμαρίνες 2 φύλλα, αλειμμένα με λίγο λάδι, και τα ψήνετε στους 200°C μέχρι να πάρουν χρώμα (προσοχή να μην καούν). Τα αφήνετε να κρυώσουν και τα σπάτε σε μικρά κομμάτια. Τα ρίχνετε σε ένα μπολ. Προσθέτετε στο μπολ τα τυριά, τα αυγά, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τον άνηθο, αλάτι και πιπέρι. Ξεκοκαλίζετε το κρέας και το ξεψαχνίζετε. (Πετάτε τα ξερά κρεμμύδια και κρατάτε λίγο από το ζουμί όπου έβρασε το κρέας). Το ρίχνετε στο μπολ με τη γέμιση της πίτας και ανακατεύετε ώστε να τραβήξει το φύλλο τα υγρά. Αφήνετε κατά μέρος.
  • Σε λαδωμένο ταψί στρώνετε τρία φύλλα αλείφοντάς τα με λάδι. Απλώνετε από πάνω τη γέμιση. Σκεπάζετε με τα υπόλοιπα τρία φύλλα αλείφοντας με το υπόλοιπο λάδι και λίγο ζουμί από το κρέας. Ψήνετε την πίτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C 1 ώρα περίπου.

Tip

  • Βάζουμε το ζουμί από το αρνί στη γέμιση αλλά προσέχουμε την γέμιση να μην είναι πολύ υγρή.


Πηγή - Dimitris Skarmoutso

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου