
Συνταγή : Ηλίας Δεμιρτζόγλου.
Μερίδες : Για 4-5 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 15΄, Μαγείρεμα 1 ώρα & 30΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
- 1 παλαμίδα ολόκληρη (1- 1,5 κιλό) ή κολιούς
- 1/2 κιλό πατάτες σε μεγάλους κύβους
- 3 κρεμμύδια ξερά μεγάλα, σε φέτες
- 8 σκελίδες σκόρδο σε φετάκια
- 5 κρεμμύδια φρέσκα ψιλοκομμένα
- 500 γρ. ντομάτα τριμμένη
- 1/2 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1/2 φλιτζάνι βασιλικό ψιλοκομμένο
- λίγη πάπρικα
- αλάτι, πιπέρι
Eκτέλεση
- Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί σε ένα μεγάλο ταψί και τα ανακατεύουμε καλά. Τοποθετούμε επάνω την παλαμίδα αφού την αλατοπιπερώσουμε. Ψήνουμε στον φούρνο στους 200°C για 40-50 λεπτά. Αφαιρούμε το ψάρι και αφήνουμε τις πατάτες να ψηθούν μέχρι να μαλακώσουν. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό ή λευκό κρασί. Σερβίρουμε.
Πηγή - cookbook.gr
* * Μην ξεχάσετε να βαθμολογείστε την συνταγή *
*
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου