
Συνταγή : sidagi.gr
Μερίδες : ??
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 40΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
- 2 φλιτζ. νερό
- 1 φλιτζ. ζάχαρη
- 6 σφιχτά, λεία, μέτρια λεμόνια
- 1 πακέτο έτοιμη σφολιάτα ψυγείου
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 μεγάλο αυγό ελαφρά χτυπημένο
- άχνη ζάχαρη
- 1 φλιτζ. παγωμένη κρέμα γάλακτος
- μια βανίλια
Εκτέλεση
- Αυτό το γλυκάκι είναι όσο ελαφρύ χρειάζεται!
- Βάλτε το νερό και τη ζάχαρη σε μέτρια κατσαρόλα και σε μέτρια φωτιά να σιγοβράσει.
- Μόλις πάρει βράση συνεχίστε το βράσιμο για περίπου 5 λεπτά να λιώσει η ζάχαρη.
- Κόψτε τα λεμόνια σε λεπτές ροδέλες.
- Βάλτε μέσα στο σιρόπι και σκέπασε την κατσαρόλα με πετσέτα. (Προσοχή να μην ακουμπήσει η πετσέτα στο μάτι της κουζίνας!)
- Αφήστε να σιγοβράζουν τα λεμόνια μέχρι να μαλακώσουν και να γίνουν διαφανή, περίπου 1,5 ώρα.
- Βγάλτε τα λεμόνια από το σιρόπι και βάλτε τα σε σχαράκι που από κάτω έχετε βάλει ένα πιάτο να στραγγίσουν καλά.
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
- Ξετυλίξτε τη σφολιάτα σου πάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια.
- Βάλτε τη σφολιάτα σου σε λαμαρίνα που να χωράει στο ψυγείο.
- Διπλώστε τις άκρες της σφολιάτας.
- Αλείψτε όλη την επιφάνειά της με αυγό και πασπαλίστε την με άχνη.
- Βάλτε στο ψυγείο για περίπου 30 λεπτά να σφίξει η ζύμη.
- Ψήστε για περίπου 22-24 λεπτά.
- Άφησέ την να κρυώσει τελείως.
- Όσο κρυώνει η σφολιάτα χτυπήστε την κρέμα με τη βανίλια στο μίξερ σε μέτρια ταχύτητα να αφρατέψει.
- Βάλτε τα λεμόνια πάνω στη σφολιάτα και σερβίρετε με την κρέμα.
Πηγή - sidagi.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου