
Συνταγή : Tina Webb.
Μερίδες : Για 2 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 15΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
- 2 αυγά
- 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουτ. σούπας ξίδι
- 1 κουτ. γλυκού μουστάρδα πικάντικη
- 1 φρέσκο κρεμμυδάκι
- αλάτι και πιπέρι
- μια μπαγκέτα
- 80 γρ. τρυφερά φύλλα σαλάτας
- 80 γρ. τόνο από βαζάκι
- 1 κουτ. σούπας μαγιονέζα
- 2 κουτ. σούπας φύλλα μαϊντανού ψιλοκομμένα
- 2 μικρές ντομάτες κομμένες σε ροδέλες
- 2 κουτ. σούπας ελιές σε ροδέλες
- 4 φιλέτα αντζούγιας
Εκτέλεση
- Βράζουμε 2 αυγά για 8 λεπτά, για να γίνουν σφιχτά, τα καθαρίζουμε και τα κόβουμε σε φέτες. Χτυπάμε στον πολυκόφτη 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο, 1 κουτ. σούπας ξίδι, 1 κουτ. γλυκού μουστάρδα πικάντικη, 1 φρέσκο κρεμμυδάκι, αλάτι και πιπέρι, μέχρι να σχηματιστεί μια λεία σάλτσα.
- Ανοίγουμε μια μπαγκέτα στη μέση και την αλείφουμε με τη σος. Απλώνουμε 80 γρ. τρυφερά φύλλα σαλάτας, 80 γρ. τόνο από βαζάκι, καλά στραγγισμένο, και 1 κουτ. σούπας μαγιονέζα. Πασπαλίζουμε με 2 κουτ. σούπας φύλλα μαϊντανού ψιλοκομμένα, απλώνουμε 2 μικρές ντομάτες κομμένες σε ροδέλες, 2 κουτ. σούπας ελιές σε ροδέλες, 4 φιλέτα αντζούγιας και τα αυγά. Πιέζουμε σφιχτά την μπαγκέτα, ώστε να εγκλωβίσουμε τη γέμιση, κόβουμε στη μέση και σερβίρουμε.
Πηγή - γαστρονόμος
* * Βαθμολογείστε την συνταγή * *
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου