ΜΕΝΟΥ

Pages

Ζαργάνα τηγανητή με λεμόνι και θυμάρι

Η Ζαργάνα γνωστή σε πολλούς και ως βελονίδα. Η σάρκα της είναι πολύ νόστιμη και θυμίζει στεγνή σαρδέλα.










Συνταγή : Κώστας Τσίγκας.
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος :  Προετοιμασία 5΄, Μαγείρεμα 10΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
  • 12 ζαργάνες καθαρισμένες
  • 1 λεμόνι (τον χυμό του)
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1/2 φλιτζάνι αλεύρι
  • 1/4 κουτ. γλυκού κύμινο
  • 1 κουτ. γλυκού θυμάρι ξερό
  • 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. σούπας βούτυρο
  • λεμόνι για το σερβίρισμα

Eκτέλεση
  • Αναμειγνύουμε καλά το αλεύρι με το κύμινο, το θυμάρι, αλάτι και πιπέρι σε ένα μπολ ή, καλύτερα, μέσα σε μια πλαστική σακούλα. Ραντίζουμε τις ζαργάνες με τον χυμό του λεμονιού. 
  • Τις βάζουμε μία μία μέσα στη σακούλα και την ανακινούμε έτσι ώστε να καλυφθούν με το αλεύρι. Στη συνέχεια, τις τινάζουμε και τις τηγανίζουμε σε ζεστό ελαιόλαδο μέχρι να πάρουν καλό χρώμα, για περίπου 3 λεπτά από την κάθε πλευρά τους. 
  • Οταν είναι σχεδόν έτοιμες, προσθέτουμε στο τηγάνι μια ανάλογη ποσότητα από το βούτυρο και τελειώνουμε το τηγάνισμα μέσα στο βούτυρο. Τις μεταφέρουμε σε απορροφητικό χαρτί και σερβίρουμε με φρέσκο λεμόνι. 
  • Είναι πολύ εύκολο να τηγανίσουμε τις ζαργάνες και ξεκοκαλισμένες, μια και το μόνο που χρειάζεται να αφαιρέσουμε είναι το κεντρικό τους κόκαλο.

Πηγή - cookbook.gr


 * * Βαθμολογείστε την συνταγή * *

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου