
Συνταγή : Εφη Γιαλούση
Μερίδες : Για 2 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 5΄, Μαγείρεμα 6΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
- 1 φλιτζάνι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 2 αβγά
- 1 κουτ. σούπας βούτυρο λιωμένο
- 1/3 φλιτζανιού γάλα
- 1/2 φλιτζάνι ανθότυρο
- 1/4 φλιτζανιού φύλλα βασιλικού
- 75 γρ. ζαμπόν ψιλοκομμένο
- 1 κολοκυθάκι κομμένο σε λεπτές λωρίδες
- 2 κουτ. σούπας λάδι
- 5-6 κλωνάρια ρόκα
- αλάτι, πιπέρι
Eκτέλεση
- Ανακατεύουμε με το σύρμα το αλεύρι με τα αβγά, το βούτυρο, το γάλα και αλατοπίπερο σε μπολ. Προσθέτουμε το ανθότυρο, τον βασιλικό, το ζαμπόν και το κολοκυθάκι.
- Ζεσταίνουμε το λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι, ρίχνουμε το μισό από το μείγμα και ψήνουμε για 3 λεπτά μέχρι να αρχίσει να φουσκώνει. Γυρίζουμε την ομελέτα από την άλλη πλευρά και την αφήνουμε για άλλα 2-3 λεπτά. Τη βγάζουμε σε πιατέλα. Επαναλαμβάνουμε με το υπόλοιπο μείγμα.
- Τοποθετούμε και τη δεύτερη ομελέτα πάνω από την πρώτη, αφού πρώτα έχουμε απλώσει ανάμεσά τους τα κλωνάρια της ρόκας. Κόβουμε στα 4 και σερβίρουμε.
Πηγή - cookbook.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου