ΜΕΝΟΥ

Pages

Ομελέτα με ανθότυρο, ζαμπόν και βασιλικό


Μία εύκολη και γρήγορη συνταγή που θα σας χορτάσει.











Συνταγή :  Εφη Γιαλούση
Μερίδες : Για 2 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 5΄, Μαγείρεμα 6΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
  • 1 φλιτζάνι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 2 αβγά
  • 1 κουτ. σούπας βούτυρο λιωμένο
  • 1/3 φλιτζανιού γάλα
  • 1/2 φλιτζάνι ανθότυρο
  • 1/4 φλιτζανιού φύλλα βασιλικού
  • 75 γρ. ζαμπόν ψιλοκομμένο
  • 1 κολοκυθάκι κομμένο σε λεπτές λωρίδες
  • 2 κουτ. σούπας λάδι
  • 5-6 κλωνάρια ρόκα
  • αλάτι, πιπέρι

Eκτέλεση
  • Ανακατεύουμε με το σύρμα το αλεύρι με τα αβγά, το βούτυρο, το γάλα και αλατοπίπερο σε μπολ. Προσθέτουμε το ανθότυρο, τον βασιλικό, το ζαμπόν και το κολοκυθάκι.
  • Ζεσταίνουμε το λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι, ρίχνουμε το μισό από το μείγμα και ψήνουμε για 3 λεπτά μέχρι να αρχίσει να φουσκώνει. Γυρίζουμε την ομελέτα από την άλλη πλευρά και την αφήνουμε για άλλα 2-3 λεπτά. Τη βγάζουμε σε πιατέλα. Επαναλαμβάνουμε με το υπόλοιπο μείγμα. 
  • Τοποθετούμε και τη δεύτερη ομελέτα πάνω από την πρώτη, αφού πρώτα έχουμε απλώσει ανάμεσά τους τα κλωνάρια της ρόκας. Κόβουμε στα 4 και σερβίρουμε.

Πηγή - cookbook.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου