ΜΕΝΟΥ

Pages

Πατατοσαλάτα παντός καιρού


Αυτή η πατατοσαλάτα μπορεί να σερβιριστεί και ως κυρίως πιάτο με μια πράσινη σαλάτα ή να συνοδεύσει οποιοδήποτε ψητό κρέας, ψάρι ή κοτόπουλο.










Συνταγή : Δημήτρης Ανδρέου.
Μερίδες : Για 6-7 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 20΄, Μαγείρεμα 50΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
  • 1 κιλό πατάτες
  • 5 κρεμμύδια
  • 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1/2 φλιτζάνι φουντούκια χοντροκομμένα
  • 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • αλάτι
Για τη sauce
  • 3/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. σούπας γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 λεμόνι (τον χυμό του)
  • 1 κουτ. γλυκού μουστάρδα
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
  • Βράζουμε σε άφθονο αλατισμένο νερό τις πατάτες με τη φλούδα, φροντίζοντας να μην μας λιώσουν, αλλά να «κρατάνε» ελαφρά. Καβουρδίζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι τα φουντούκια μέχρι να πάρουν χρώμα. Σοτάρουμε σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε 4 κουταλιές ελαιόλαδο τα κρεμμύδια (κομμένα όπως στη χωριάτικη σαλάτα). 
  • Φροντίζουμε να τα ανακατεύουμε συχνά, αλλά όχι συνέχεια, αφού θέλουμε να καραμελώσουν και να πάρουν καφέ χρώμα. Για να γίνει αυτό, χρειάζονται περίπου 40 λεπτά σοτάρισμα, αλλιώς θα βγουν μαλακά και όχι τραγανά. Αφήνουμε τα κρεμμύδια να στραγγίξουν από το λάδι τους σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. 
  • Μόλις βράσουν οι πατάτες, τις καθαρίζουμε, τις κόβουμε σε μεγάλες μπουκιές και τις βάζουμε σε σαλατιέρα. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, τα φουντούκια και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.
  •  Χτυπάμε στο μπλέντερ όλα τα υλικά της sauce, περιχύνουμε τη σαλάτα και την ανακατεύουμε καλά.

Πηγή - cookbook.gr


 * * Μην ξεχάσετε να βαθμολογείστε την συνταγή * *

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου