ΜΕΝΟΥ

Pages

Ομελέτα με κιμά και σουτζούκι

Μία εύκολη, γευστική ομελέτα για όλες τις ώρες.












Συνταγή : Κώστας Τσίγκας
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 10΄, Μαγείρεμα 40΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
  • 250-300 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2+1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 6+1 αβγά ελαφρά χτυπημένα
  • 200 γρ. σουτζούκι κομμένο σε φέτες
  • 1/2 κουτ. γλυκού κύμινο
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
  • 1 φλιτζάνι κεφαλοτύρι τριμμένο
  • αλάτι, πιπέρι

Eκτέλεση
  • Βάζουμε το ελαιόλαδο σε τηγάνι και σοτάρουμε τον κιμά μέχρι να πάρει χρώμα και να φύγουν τα υγρά του, περίπου 6 λεπτά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σουτζούκι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 4 επιπλέον λεπτά. Προσθέτουμε το κύμινο και το μοσχοκάρυδο και αλατοπιπερώνουμε. Βάζουμε μισό φλιτζάνι νερό και αφήνουμε τον κιμά να σιγομαγειρευτεί μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά. 
  • Βγάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέτουμε το τυρί. Ανακατεύουμε καλά και στη συνέχεια προσθέτουμε στο μείγμα 1 αβγό. Ανακατεύουμε ξανά. Προσθέτουμε στο μείγμα τα υπόλοιπα αβγά και ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε τηγάνι. Μόλις κάψει, ρίχνουμε το μείγμα με τον κιμά και το τηγανίζουμε μέχρι να δέσει η βάση του για περίπου 3 λεπτά. 
  • Γυρίζουμε με προσοχή την ομελέτα και συνεχίζουμε το τηγάνισμα από την άλλη πλευρά για 4 λεπτά. Σερβίρουμε αμέσως.
Tip 
  • Εναλλακτικά την ψήνουμε και σε προθερμασμένο φούρνο.

Πηγή - cookbook.gr


* * Βαθμολογείστε την συνταγή * *

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου