
Συνταγή : Κώστας Τσίγκας
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 10΄, Μαγείρεμα 40΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
- 250-300 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2+1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 6+1 αβγά ελαφρά χτυπημένα
- 200 γρ. σουτζούκι κομμένο σε φέτες
- 1/2 κουτ. γλυκού κύμινο
- 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
- 1 φλιτζάνι κεφαλοτύρι τριμμένο
- αλάτι, πιπέρι
Eκτέλεση
- Βάζουμε το ελαιόλαδο σε τηγάνι και σοτάρουμε τον κιμά μέχρι να πάρει χρώμα και να φύγουν τα υγρά του, περίπου 6 λεπτά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σουτζούκι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 4 επιπλέον λεπτά. Προσθέτουμε το κύμινο και το μοσχοκάρυδο και αλατοπιπερώνουμε. Βάζουμε μισό φλιτζάνι νερό και αφήνουμε τον κιμά να σιγομαγειρευτεί μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά.
- Βγάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέτουμε το τυρί. Ανακατεύουμε καλά και στη συνέχεια προσθέτουμε στο μείγμα 1 αβγό. Ανακατεύουμε ξανά. Προσθέτουμε στο μείγμα τα υπόλοιπα αβγά και ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε τηγάνι. Μόλις κάψει, ρίχνουμε το μείγμα με τον κιμά και το τηγανίζουμε μέχρι να δέσει η βάση του για περίπου 3 λεπτά.
- Γυρίζουμε με προσοχή την ομελέτα και συνεχίζουμε το τηγάνισμα από την άλλη πλευρά για 4 λεπτά. Σερβίρουμε αμέσως.
- Εναλλακτικά την ψήνουμε και σε προθερμασμένο φούρνο.
Πηγή - cookbook.gr
* * Βαθμολογείστε την συνταγή * *
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου