ΜΕΝΟΥ

Pages

Μοσχαρίσια μπριζόλα με δαμάσκηνα, μαύρη μπύρα και σινάπι

 
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤

Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος
Μερίδες : Για 2 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : ??
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬


Υλικά
  • 2 μοσχαρίσιες σπαλομπριζολες περίπου 550 γρ η κάθε μια
  • 4 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 6 αποξηραμένα δαμάσκηνα
  • 2 κουταλιές μαύρη ζάχαρη
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • χυμό από ένα πορτοκάλι και λίγο ξύσμα
  • ½ μάτσο φρέσκο θυμάρι ψιλοκομμένο
  • ½ μάτσο φρέσκια ρίγανη ψιλοκομμένη
  • 1 μαύρη μπύρα
  • 1κουταλια του γλυκού κόκκους σιναπιού
  • αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση
  • Καβουρδίζουμε τους κόκκους σιναπιού σε ένα τηγάνι σε χαμηλή θερμοκρασία με το λαδί. 
  • Στη συνέχεια βάζουμε το κρεμμύδι και τα μυρωδικά, σοτάρουμε ελαφρά και προσθέτουμε την μπύρα, τα δαμάσκηνα, την μαύρη ζάχαρη, το χυμό και το ξύσμα από το πορτοκάλι μαζί με λίγο αλάτι και πιπέρι. 
  • Μαγειρεύουμε την μαινάδα για 15 λεπτά και μετά την αφήνουμε να κρυώσει. 
  • Μαρινάρουμε τις μπριζόλες για 24 ώρες και ψήνουμε στο grill 5 λεπτά κάθε πλευρά. 
  • Ραντίζουμε συνέχεια με την μαινάδα.

Πηγή - Dimitris Skarmoutsos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου