ΜΕΝΟΥ

Pages

Σάλτσα με φράουλες


Για σαλάτες με ρόκα ή σπανάκι ή πλάι σε ψητά θαλασσινά. Χρησιμοποιήστε την επίσης ως σάλτσα σε πιτάκια με μυζήθρα ή σε λευκά τυριά εποχής.








Συνταγή : Νένα Ισμυρνόγλου
Μερίδες : για 1 φλυτζάνι τσαγιού
Απαιτούμενος Χρόνος :  προετοιμασία 10 λεπτά.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
  • 1½ φλιτζάνι (περίπου 200 γρ.) ώριμες φράουλες, καθαρισμένες από το κοτσάνι, πλυμένες και κομμένες στη μέση
  • χυμός από 1 λεμόνι + 1/2 κουτ. γλυκού από το ξύσμα του (προτιμάμε ακέρωτο, βιολογικό λεμόνι, για να μην καταναλώσουμε παραφίνες)
  • 1 κουτ. γλυκού μέλι θυμαρίσιο
  • 1/2 κουτ. γλυκού φρέσκο τζίντζερ σε κομματάκια (πιπερόριζα)
  • 1/4 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι


Εκτέλεση
  • Ρίχνουμε τις φράουλες στο μούλτι και τις «χτυπάμε» για 1 λεπτό. 
  • Σουρώνουμε τον πολτό σε ψιλό σουρωτήρι και βάζουμε το χυμό τους πάλι στο μούλτι. 
  • Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά, χτυπάμε για 1 ακόμη λεπτό και σερβίρουμε. 
  • Το άρτυμα αυτό διατηρείται στο ψυγείο σε βαζάκι για 1 - 2 ημέρες.

Συμβουλές
  • Αν οι φράουλες δεν είναι αρκετά ώριμες, ίσως να χρειαστούμε λιγότερο λεμόνι ή περισσότερο μέλι. Αν είναι πολύ γλυκές, βάζουμε περισσότερο λεμόνι.
  • Ταιριάζει υπέροχα με σαλάτα ρόκας ή σπανάκι ή άλλη πράσινη σαλάτα ή με γαρίδες, καραβίδες και αστακό. Ταιριάζει, όμως, και με αλλαντικά. 
  • Χρησιμοποιήστε το σαν σάλτσα σε λευκά τυριά εποχής, αλλά και σε τάρτες με ανθότυρο ή πιτάκια με μυζήθρα.

Πηγή - γαστρονόμος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου