Για σαλάτες με ρόκα ή σπανάκι ή πλάι σε ψητά θαλασσινά. Χρησιμοποιήστε την επίσης ως σάλτσα σε πιτάκια με μυζήθρα ή σε λευκά τυριά εποχής.
Συνταγή : Νένα Ισμυρνόγλου
Μερίδες : για 1 φλυτζάνι τσαγιού
Απαιτούμενος Χρόνος : προετοιμασία 10 λεπτά.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
- 1½ φλιτζάνι (περίπου 200 γρ.) ώριμες φράουλες, καθαρισμένες από το κοτσάνι, πλυμένες και κομμένες στη μέση
- χυμός από 1 λεμόνι + 1/2 κουτ. γλυκού από το ξύσμα του (προτιμάμε ακέρωτο, βιολογικό λεμόνι, για να μην καταναλώσουμε παραφίνες)
- 1 κουτ. γλυκού μέλι θυμαρίσιο
- 1/2 κουτ. γλυκού φρέσκο τζίντζερ σε κομματάκια (πιπερόριζα)
- 1/4 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
- Ρίχνουμε τις φράουλες στο μούλτι και τις «χτυπάμε» για 1 λεπτό.
- Σουρώνουμε τον πολτό σε ψιλό σουρωτήρι και βάζουμε το χυμό τους πάλι στο μούλτι.
- Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά, χτυπάμε για 1 ακόμη λεπτό και σερβίρουμε.
- Το άρτυμα αυτό διατηρείται στο ψυγείο σε βαζάκι για 1 - 2 ημέρες.
Συμβουλές
- Αν οι φράουλες δεν είναι αρκετά ώριμες, ίσως να χρειαστούμε λιγότερο λεμόνι ή περισσότερο μέλι. Αν είναι πολύ γλυκές, βάζουμε περισσότερο λεμόνι.
- Ταιριάζει υπέροχα με σαλάτα ρόκας ή σπανάκι ή άλλη πράσινη σαλάτα ή με γαρίδες, καραβίδες και αστακό. Ταιριάζει, όμως, και με αλλαντικά.
- Χρησιμοποιήστε το σαν σάλτσα σε λευκά τυριά εποχής, αλλά και σε τάρτες με ανθότυρο ή πιτάκια με μυζήθρα.
Πηγή - γαστρονόμος
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου