¤ ¤
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤
Συνταγή : Γιάννης Λουκάκος.
Μερίδες : Για 2 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 40΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬✬
Υλικά
Για το πιάτο
Για το κουνουπίδι
Εκτέλεση
Για το πιάτο
Για το κουνουπίδι
Πηγή - www.yiannislucacos.gr
Για το πιάτο
- 2 φέτες κουνουπίδι
- 400 γρ. ρύζι των Χριστουγέννων
- ξύσμα λάιμ
Για το κουνουπίδι
- 300 γρ. κουνουπίδι, κομμένο σε χοντρή φέτα (2 φέτες των 2εκ. περίπου)
- 40 γρ. ελαιόλαδο
- 6 γρ. χαρίσα
- 6 γρ. σούμακ
- 50 γρ. βούτυρο
- αλάτι
Εκτέλεση
Για το πιάτο
- Σερβίρουμε με το γιορτινό ρύζι μπασμάτι και από πάνω το μαγειρεμένο κουνουπίδι.
Για το κουνουπίδι
- Κόβουμε το κουνουπίδι σε μακρόστενα «steaks». Αλατίζουμε και καρυκεύουμε τη μία πλευρά και ξεκινάμε το σοτάρισμα με τη λευκή επιφάνεια να ακουμπάει στο τηγάνι.
- Σοτάρουμε σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσει το «steak» στα 2/3 του, έτσι ώστε όταν το γυρίσουμε να μη χρειαστεί να σοταριστούν πολύ ώρα τα μπαχαρικά και πικρίσουν.
- Αφού γυρίσουμε το κουνουπίδι, καρυκεύουμε και την άλλη πλευρά που έχει πλέον ένα σκούρο καβουρδισμένο καστανό χρώμα.
- Προσθέτουμε το βούτυρο και περιχύνουμε το καυτό βούτυρο πάνω στο κουνουπίδι συνεχόμενα μέχρι να περάσει το άρωμα του καλά μέσα στο κουνουπίδι.
*
* Μη ξεχάσετε να βαθμολογήσετε την συνταγή * *
Πηγή - www.yiannislucacos.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου