ΜΕΝΟΥ

Pages

"Steak" από κουνουπίδι με γιορτινό ρύζι μπασμάτι



¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤

Συνταγή : Γιάννης Λουκάκος.
Μερίδες : Για 2 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 40΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬



Υλικά
Για το πιάτο

  • 2 φέτες κουνουπίδι
  • 400 γρ. ρύζι των Χριστουγέννων
  • ξύσμα λάιμ

Για το κουνουπίδι
  • 300 γρ. κουνουπίδι, κομμένο σε χοντρή φέτα (2 φέτες των 2εκ. περίπου)
  • 40 γρ. ελαιόλαδο
  • 6 γρ. χαρίσα
  • 6 γρ. σούμακ
  • 50 γρ. βούτυρο
  • αλάτι

Εκτέλεση
Για το πιάτο

  • Σερβίρουμε με το γιορτινό ρύζι μπασμάτι και από πάνω το μαγειρεμένο κουνουπίδι.

Για το κουνουπίδι
  • Κόβουμε το κουνουπίδι σε μακρόστενα «steaks». Αλατίζουμε και καρυκεύουμε τη μία πλευρά και ξεκινάμε το σοτάρισμα με τη λευκή επιφάνεια να ακουμπάει στο τηγάνι. 
  • Σοτάρουμε σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσει το «steak» στα 2/3 του, έτσι ώστε όταν το γυρίσουμε να μη χρειαστεί να σοταριστούν πολύ ώρα τα μπαχαρικά και πικρίσουν. 
  • Αφού γυρίσουμε το κουνουπίδι, καρυκεύουμε και την άλλη πλευρά που έχει πλέον ένα σκούρο καβουρδισμένο καστανό χρώμα. 
  • Προσθέτουμε το βούτυρο και περιχύνουμε το καυτό βούτυρο πάνω στο κουνουπίδι συνεχόμενα μέχρι να περάσει το άρωμα του καλά μέσα στο κουνουπίδι.

* * Μη ξεχάσετε να βαθμολογήσετε την συνταγή * *


Πηγή - www.yiannislucacos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου