¤ ¤
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤
Μερίδες : Για 12 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 1 ώρα.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬✬
Υλικά
- 3 συσκευασίες σκόνη για ζελέ, σε διαφορετικές γεύσεις και χρώματα
- μερικές σταγόνες από 3 χρώματα ζαχαροπλαστικής, αντίστοιχα των γεύσεων των ζελέ
- 15 γρ. ζελατίνη σε φύλλα
- 1 κεσεδάκι (200 γρ.) γιαούρτι στραγγιστό
- 1 κουτί (περίπου 400 γρ.) γάλα ζαχαρούχο
Διαδικασία
- Φτιάχνουμε ξεχωριστά τα 3 ζελέ ακολουθώντας τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία.
- Ενισχύουμε το χρώμα τους, ρίχνοντας μερικές σταγόνες από αντίστοιχο χρώμα ζαχαροπλαστικής (π.χ. κίτρινο για το ζελέ λεμόνι, κόκκινο για το ζελέ φράουλα κ.λπ.).
- Βάζουμε το κάθε μείγμα σε διαφορετικό μπολ. Αφήνουμε τα ζελέ στο ψυγείο να πήξουν και να σταθεροποιηθούν, για τουλάχιστον 2 ώρες.
- Μουλιάζουμε τα φύλλα ζελατίνης σε μισό φλιτζάνι παγωμένο νερό ώστε να μαλακώσουν. Στη συνέχεια, τα στύβουμε και τα λιώνουμε σε 1 φλιτζάνι καυτό νερό.
- Ανακατεύουμε καλά ώστε να λιώσουν εντελώς οι ζελατίνες. Αναμειγνύουμε σε ένα μπολ το γιαούρτι με το ζαχαρούχο.
- Προσθέτουμε τις διαλυμένες ζελατίνες ανακατεύοντας καλά.
- Αφήνουμε το μείγμα να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου, για περίπου 20 λεπτά.
- Κόβουμε τα ζελέ σε κυβάκια και τα βάζουμε όλα μαζί μπερδεμένα σε μια μεγάλη στρογγυλή φόρμα, καλύτερα πλαστική ή από σιλικόνη.
- Προσθέτουμε το μείγμα γιαουρτιού και ανακατεύουμε απαλά ώστε τα πολύχρωμα κυβάκια να πάνε παντού.
- Βάζουμε τη φόρμα στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες, μέχρι το γλυκό να πήξει πολύ καλά.
- Ξεφορμάρουμε σε πιατέλα. Διατηρούμε το μωσαϊκό στο ψυγείο.
Μυστικά
- Μπορούμε να κάνουμε μείξη χρωμάτων ζαχαροπλαστικής, δημιουργώντας νέες αποχρώσεις για τα ζελέ.
- Τα ζελέ γίνονται πιο γευστικά άμα τα φτιάχνουμε με χυμό φρούτων αντί για νερό.
- Θα πρέπει η ζελατίνη να είναι πολύ καλά διαλυμένη προτού την προσθέσουμε στο μείγμα γιαουρτιού. Αν κάτι πάει λάθος, ζεσταίνουμε ελαφρώς το νερό με τις ζελατίνες, ανακατεύοντας συνεχώς.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου