ΜΕΝΟΥ

Pages

Μωσαϊκό ζελέ με ζαχαρούχο και γιαούρτι


¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤

Συνταγή : Γαστρονόμος
Μερίδες : Για 12 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 1 ώρα.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬


Υλικά
  • 3 συσκευασίες σκόνη για ζελέ, σε διαφορετικές γεύσεις και χρώματα
  • μερικές σταγόνες από 3 χρώματα ζαχαροπλαστικής, αντίστοιχα των γεύσεων των ζελέ
  • 15 γρ. ζελατίνη σε φύλλα
  • 1 κεσεδάκι (200 γρ.) γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 κουτί (περίπου 400 γρ.) γάλα ζαχαρούχο

Διαδικασία
  • Φτιάχνουμε ξεχωριστά τα 3 ζελέ ακολουθώντας τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία. 
  • Ενισχύουμε το χρώμα τους, ρίχνοντας μερικές σταγόνες από αντίστοιχο χρώμα ζαχαροπλαστικής (π.χ. κίτρινο για το ζελέ λεμόνι, κόκκινο για το ζελέ φράουλα κ.λπ.). 
  • Βάζουμε το κάθε μείγμα σε διαφορετικό μπολ. Αφήνουμε τα ζελέ στο ψυγείο να πήξουν και να σταθεροποιηθούν, για τουλάχιστον 2 ώρες. 
  • Μουλιάζουμε τα φύλλα ζελατίνης σε μισό φλιτζάνι παγωμένο νερό ώστε να μαλακώσουν. Στη συνέχεια, τα στύβουμε και τα λιώνουμε σε 1 φλιτζάνι καυτό νερό. 
  • Ανακατεύουμε καλά ώστε να λιώσουν εντελώς οι ζελατίνες. Αναμειγνύουμε σε ένα μπολ το γιαούρτι με το ζαχαρούχο. 
  • Προσθέτουμε τις διαλυμένες ζελατίνες ανακατεύοντας καλά. 
  • Αφήνουμε το μείγμα να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου, για περίπου 20 λεπτά. 
  • Κόβουμε τα ζελέ σε κυβάκια και τα βάζουμε όλα μαζί μπερδεμένα σε μια μεγάλη στρογγυλή φόρμα, καλύτερα πλαστική ή από σιλικόνη. 
  • Προσθέτουμε το μείγμα γιαουρτιού και ανακατεύουμε απαλά ώστε τα πολύχρωμα κυβάκια να πάνε παντού. 
  • Βάζουμε τη φόρμα στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες, μέχρι το γλυκό να πήξει πολύ καλά. 
  • Ξεφορμάρουμε σε πιατέλα. Διατηρούμε το μωσαϊκό στο ψυγείο.

Μυστικά
  • Μπορούμε να κάνουμε μείξη χρωμάτων ζαχαροπλαστικής, δημιουργώντας νέες αποχρώσεις για τα ζελέ.
  • Τα ζελέ γίνονται πιο γευστικά άμα τα φτιάχνουμε με χυμό φρούτων αντί για νερό.
  • Θα πρέπει η ζελατίνη να είναι πολύ καλά διαλυμένη προτού την προσθέσουμε στο μείγμα γιαουρτιού. Αν κάτι πάει λάθος, ζεσταίνουμε ελαφρώς το νερό με τις ζελατίνες, ανακατεύοντας συνεχώς. 
* * Μη ξεχάσετε να βαθμολογήσετε την συνταγή * *


Πηγή - www.gastronomos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου