ΜΕΝΟΥ

Pages

Πικάντικο τουρλού κατσαρόλας με λαχανικά, κάσιους και μυρωδικά




¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤

Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 40΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬



Υλικά

  • ½ φλ. ελαιόλαδο
  • 2 κρεμμύδια, κομμένα σε φέτες
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 1 πιπερίτσα τσίλι, ψιλοκομμένη
  • 1 φλ. κάσιους, ανάλατα
  • ½ φλ. κρασί λευκό, ξηρό
  • 2 πιπεριές κόκκινες, κομμένες σε μπαστουνάκια
  • 2 πιπεριές πράσινες, κομμένες σε μπαστουνάκια
  • 2 μελιτζάνες, κομμένες σε μεγάλα καρέ
  • 2 κολοκυθάκια, κομμένα σε μεγάλα καρέ
  • 3 πατάτες, κομμένες σε μεγάλα καρέ
  • 10 ντονατίνια, κομμένα στη μέση
  • 2 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο + επιπλέον, για γαρνιτούρα
  • 2 κ.σ. άνηθο, ψιλοκομμένο + επιπλέον, για γαρνιτούρα
  • 1 κ.σ. βασιλικό, ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. θυμάρι φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 1 κ.γ. μπούκοβο
  • 2 κ.σ. κρέμα βαλσάμικου
  • αλάτι χοντρό, κατά βούληση
  • πιπέρι, κατά βούληση

Διαδικασία

  • Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο.
  • Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, την πιπερίτσα τσίλι και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά, μέχρι να γυαλίσουν λίγο.
  • Χοντροκόβουμε τα κάσιους και τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα
  • Ρίχνουμε το κρασί και περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  • Προσθέτουμε τις πιπεριές, τις μελιτζάνες, τα κολοκυθάκια, τις πατάτες, τα ντοματίνια και ανακατεύουμε.
  • Σκεπάζουμε την κατασρόλα και σιγοβράζουμε για 20 περίπου λεπτά.
  • Ανοίγουμε την κατσαρόλα και ρίχνουμε το μαϊντανό, τον άνηθο, το βασιλικό, το θυμάρι, το μπούκοβο, την κρέμα βαλσάμικου, αλάτι χοντρό και πιπέρι.
  • Σιγοβράζουμε για 10 λεπτά ακόμη και αποσύρουμε το φαγητό από τη φωτιά.
  • Γαρνίρουμε με λίγο ακόμα άνηθο και μαϊντανό και σερβίρουμε.
* * Μη ξεχάσετε να βαθμολογήσετε την συνταγή * *


Πηγή - www.dimitrisskarmoutsos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου