¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤
Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 40΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬✬
Υλικά
- ½ φλ. ελαιόλαδο
- 2 κρεμμύδια, κομμένα σε φέτες
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
- 1 πιπερίτσα τσίλι, ψιλοκομμένη
- 1 φλ. κάσιους, ανάλατα
- ½ φλ. κρασί λευκό, ξηρό
- 2 πιπεριές κόκκινες, κομμένες σε μπαστουνάκια
- 2 πιπεριές πράσινες, κομμένες σε μπαστουνάκια
- 2 μελιτζάνες, κομμένες σε μεγάλα καρέ
- 2 κολοκυθάκια, κομμένα σε μεγάλα καρέ
- 3 πατάτες, κομμένες σε μεγάλα καρέ
- 10 ντονατίνια, κομμένα στη μέση
- 2 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο + επιπλέον, για γαρνιτούρα
- 2 κ.σ. άνηθο, ψιλοκομμένο + επιπλέον, για γαρνιτούρα
- 1 κ.σ. βασιλικό, ψιλοκομμένο
- 1 κ.σ. θυμάρι φρέσκο, ψιλοκομμένο
- 1 κ.γ. μπούκοβο
- 2 κ.σ. κρέμα βαλσάμικου
- αλάτι χοντρό, κατά βούληση
- πιπέρι, κατά βούληση
Διαδικασία
- Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, την πιπερίτσα τσίλι και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά, μέχρι να γυαλίσουν λίγο.
- Χοντροκόβουμε τα κάσιους και τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα
- Ρίχνουμε το κρασί και περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
- Προσθέτουμε τις πιπεριές, τις μελιτζάνες, τα κολοκυθάκια, τις πατάτες, τα ντοματίνια και ανακατεύουμε.
- Σκεπάζουμε την κατασρόλα και σιγοβράζουμε για 20 περίπου λεπτά.
- Ανοίγουμε την κατσαρόλα και ρίχνουμε το μαϊντανό, τον άνηθο, το βασιλικό, το θυμάρι, το μπούκοβο, την κρέμα βαλσάμικου, αλάτι χοντρό και πιπέρι.
- Σιγοβράζουμε για 10 λεπτά ακόμη και αποσύρουμε το φαγητό από τη φωτιά.
- Γαρνίρουμε με λίγο ακόμα άνηθο και μαϊντανό και σερβίρουμε.
*
* Μη ξεχάσετε να βαθμολογήσετε την συνταγή * *
Πηγή - www.dimitrisskarmoutsos.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου