ΜΕΝΟΥ

Pages

Μύδια στο φούρνο με τραγανή κρούστα



¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤

Συνταγή : Αργυρώ Μπαρμπαρίγου
Μερίδες : Για 5 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 30΄, Μαγείρεμα 25΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬



Μία εύκολη ιταλική συνταγή για μύδια στο φούρνο μοναδικά! Οι πατατούλες ρουφάνε τα ζουμάκια και γίνονται πεντανόστιμες


Υλικά
  • 800 γραμ. πατάτες
  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο
  • 1/3 φλ. παρμεζάνα
  • 2 σκ. σκόρδο
  • 3 κ.σ μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 1 κιλό μύδια
  • 500 γραμ. φρέσκιες ντομάτες (χωρίς φλούδα και σπόρους-ψιλοκομμένες)
  • 1 φλ. φρέσκα χοντρά τρίμματα ψωμιού
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση
  • Για τα μύδια στο φούρνο με πατάτες και τραγανή κρούστα, πλένουμε πρώτα και βράζουμε τις πατάτες να μαλακώσουν. Αφού κρυώσουν, τις καθαρίζουμε και τις κόβουμε με ένα πιρούνι σε κομμάτια.
  • Λαδώνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος και κάνουμε μία στρώση με τις πατάτες. Αλατοπιπερώνουμε.
  • Σε ένα μπολ, βάζουμε το λάδι, την παρμεζάνα. το σκόρδο, το μαϊντανό και το ξύσμα, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε.
  • Καθαρίζουμε εξωτερικά τα μύδια κι αφαιρούμε τις κλωστές. Τα ξεπλένουμε και τα βάζουμε σε κατσαρόλα, ραντίζουμε με λίγο νερό, τα σκεπάζουμε και τα αχνίζουμε για λίγα λεπτά να ανοίξουν.
  • Κουνάμε πότε πότε τα μύδια, ώστε να ανοίξουν γρηγορότερα. Περίπου 3-4΄ χρειάζονται σε δυνατή φωτιά.
  • Αφαιρούμε την ψίχα των μυδιών και την προσθέτουμε στο μείγμα του λαδιού. Ανακατεύουμε καλά.
  • Κάνουμε στρώση τα μύδια πάνω από τις πατάτες και τέλος κάνουμε στρώση τις ντομάτες. Ρίχνουμε 2-3 κουταλιές ελαιόλαδο στα ψίχουλα, ανακατεύουμε και τα πασπαλίζουμε πάνω στη ντομάτα.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 °C. Ψήνουμε για περίπου 25΄, μέχρι να ροδίσει και να γίνει τραγανή η κρούστα
* * Μη ξεχάσετε να βαθμολογήσετε την συνταγή * *

Πηγή - www.argiro.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου