¤ ¤
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤
Μερίδες : Για 5 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 30΄, Μαγείρεμα 25΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬✬
Μία εύκολη ιταλική συνταγή για μύδια στο φούρνο μοναδικά! Οι πατατούλες ρουφάνε τα ζουμάκια και γίνονται πεντανόστιμες
Υλικά
- 800 γραμ. πατάτες
- 1/2 φλ. ελαιόλαδο
- 1/3 φλ. παρμεζάνα
- 2 σκ. σκόρδο
- 3 κ.σ μαϊντανό ψιλοκομμένο
- ξύσμα από 1 λεμόνι
- 1 κιλό μύδια
- 500 γραμ. φρέσκιες ντομάτες (χωρίς φλούδα και σπόρους-ψιλοκομμένες)
- 1 φλ. φρέσκα χοντρά τρίμματα ψωμιού
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
- Για τα μύδια στο φούρνο με πατάτες και τραγανή κρούστα, πλένουμε πρώτα και βράζουμε τις πατάτες να μαλακώσουν. Αφού κρυώσουν, τις καθαρίζουμε και τις κόβουμε με ένα πιρούνι σε κομμάτια.
- Λαδώνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος και κάνουμε μία στρώση με τις πατάτες. Αλατοπιπερώνουμε.
- Σε ένα μπολ, βάζουμε το λάδι, την παρμεζάνα. το σκόρδο, το μαϊντανό και το ξύσμα, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε.
- Καθαρίζουμε εξωτερικά τα μύδια κι αφαιρούμε τις κλωστές. Τα ξεπλένουμε και τα βάζουμε σε κατσαρόλα, ραντίζουμε με λίγο νερό, τα σκεπάζουμε και τα αχνίζουμε για λίγα λεπτά να ανοίξουν.
- Κουνάμε πότε πότε τα μύδια, ώστε να ανοίξουν γρηγορότερα. Περίπου 3-4΄ χρειάζονται σε δυνατή φωτιά.
- Αφαιρούμε την ψίχα των μυδιών και την προσθέτουμε στο μείγμα του λαδιού. Ανακατεύουμε καλά.
- Κάνουμε στρώση τα μύδια πάνω από τις πατάτες και τέλος κάνουμε στρώση τις ντομάτες. Ρίχνουμε 2-3 κουταλιές ελαιόλαδο στα ψίχουλα, ανακατεύουμε και τα πασπαλίζουμε πάνω στη ντομάτα.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 °C. Ψήνουμε για περίπου 25΄, μέχρι να ροδίσει και να γίνει τραγανή η κρούστα
*
* Μη ξεχάσετε να βαθμολογήσετε την συνταγή * *
Πηγή - www.argiro.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου