ΜΕΝΟΥ

Pages

Δροσερή σαλάτα με ανάμικτα όσπρια

¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤

Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος
Μερίδες : Για 6 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 70΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬


Υλικά

  • 500 γρ. ανάμικτα όσπρια (φασόλια μαύρα, φασόλια μαυρομάτικα, φασόλια κόκκινα, φακές χονδρές, ρεβίθια)
  • 2 – 3 κλωνάρια σέλερι, ψιλοκομμένα
  • 2 – 3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • φύλλα δυόσμου, ψιλοκομμένα
  • φύλλα μαϊντανού, ψιλοκομμένα
  • φύλλα κόλιανδρου,ψιλοκομμένα
  • 1/3 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 κ. σ. χυμό λεμονιού
  • 2 κ.σ. κρέμα βαλσάμικου ρόδι
  • αλάτι χονδρό, κατά βούληση
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση

Διαδικασία
  • Ξεπλένουμε καλά τα όσπρια, τα τοποθετούμε σε μία μεγάλη κατσαρόλα με αρκετό κρύο νερό να τα καλύπτει.
  • Βράζουμε τα όσπρια για 60 λεπτά. Ελέγχουμε να έχουν νερό και αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο.
  • Όταν είναι έτοιμα, σβήνουμε τη φωτιά και τα στραγγίζουμε.
  • Εν τω μεταξύ, πλένουμε και ψιλοκόβουμε το σέλερι, τα κρεμμυδάκια, τα φύλλα δυόσμου, τα φύλλα μαϊντανού και τα φύλλα κόλιανδρου.
  • Φτιάχνουμε μια σάλτσα ανακατεύοντας το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού και την κρέμα βαλσάμικου ρόδι.
  • Τοποθετούμε την οσπριάδα σε μεγάλη βαθιά πιατέλα, προσθέτουμε το σέλερι, τα κρεμμυδάκια, τα μυρωδικά και περιχύνουμε με τη σάλτσα.
  • Προσθέτουμε αρκετό χοντρό αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε.
  • Γαρνίρουμε με φύλλα μαϊντανού και σερβίρουμε.
* * Μη ξεχάσετε να βαθμολογήσετε την συνταγή * *

Πηγή - www.dimitrisskarmoutsos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου