¤ ¤
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤
Μερίδες : Για 6 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 70΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬✬
Υλικά
- 500 γρ. ανάμικτα όσπρια (φασόλια μαύρα, φασόλια μαυρομάτικα, φασόλια κόκκινα, φακές χονδρές, ρεβίθια)
- 2 – 3 κλωνάρια σέλερι, ψιλοκομμένα
- 2 – 3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
- φύλλα δυόσμου, ψιλοκομμένα
- φύλλα μαϊντανού, ψιλοκομμένα
- φύλλα κόλιανδρου,ψιλοκομμένα
- 1/3 φλ. ελαιόλαδο
- 1 κ. σ. χυμό λεμονιού
- 2 κ.σ. κρέμα βαλσάμικου ρόδι
- αλάτι χονδρό, κατά βούληση
- πιπέρι φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση
Διαδικασία
- Ξεπλένουμε καλά τα όσπρια, τα τοποθετούμε σε μία μεγάλη κατσαρόλα με αρκετό κρύο νερό να τα καλύπτει.
- Βράζουμε τα όσπρια για 60 λεπτά. Ελέγχουμε να έχουν νερό και αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο.
- Όταν είναι έτοιμα, σβήνουμε τη φωτιά και τα στραγγίζουμε.
- Εν τω μεταξύ, πλένουμε και ψιλοκόβουμε το σέλερι, τα κρεμμυδάκια, τα φύλλα δυόσμου, τα φύλλα μαϊντανού και τα φύλλα κόλιανδρου.
- Φτιάχνουμε μια σάλτσα ανακατεύοντας το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού και την κρέμα βαλσάμικου ρόδι.
- Τοποθετούμε την οσπριάδα σε μεγάλη βαθιά πιατέλα, προσθέτουμε το σέλερι, τα κρεμμυδάκια, τα μυρωδικά και περιχύνουμε με τη σάλτσα.
- Προσθέτουμε αρκετό χοντρό αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε.
- Γαρνίρουμε με φύλλα μαϊντανού και σερβίρουμε.
* * Μη ξεχάσετε να βαθμολογήσετε την συνταγή * *
Πηγή - www.dimitrisskarmoutsos.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου