ΜΕΝΟΥ

Pages

Σκορδομακάρονα με ντομάτα και τζίντζερ



¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤

Συνταγή : Χριστόφορος Πέσκιας
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 20΄, Μαγείρεμα 20΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬


Μια συνταγή που κρατάει από τη Σαντορίνη και μας αρέσει.

Υλικά
  • 1 πακέτο σπαγκέτι (ή άλλο ζυμαρικό της αρεσκείας μας)
  • 6 - 8 σκελίδες σκόρδου (ή όσο σκόρδο μάς αρέσει), λιωμένες
  • 50 γρ. φρέσκο τζίντζερ, ψιλοτριμμένο (ή, εναλλακτικά, 2 κοφτά κουτ. γλυκού τζίντζερ, σε σκόνη)
  • 1 κουτ. γλυκού (ή όσο θέλουμε) μπούκοβο γλυκό ή καυτερό (ή μισό-μισό)
  • 1½ κιλό φρέσκες ώριμες ντομάτες, τριμμένες στον τρίφτη
  • τα φύλλα από 1/2 μάτσο μαϊντανό, ψιλοκομμένα
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • ξερή μυζήθρα, τριμμένη (ή άλλο τυρί για μακαρόνια της αρεσκείας μας)

Διαδικασία

  • Σε βαθιά κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει, βράζουμε τα μακαρόνια για 2 - 3 λεπτά λιγότερο απ’ ό,τι αναγράφεται στις οδηγίες της συσκευασίας. 
  • Τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε κατά μέρος. 
  • Παράλληλα, σε μια άλλη ευρύχωρη κατσαρόλα σοτάρουμε σε 80 ml από το μετρημένο λάδι το σκόρδο για μισό λεπτό, προσέχοντας να μη μαυρίσει και πικρίσει.
  •  Προσθέτουμε το τζίντζερ και το μπούκοβο και σοτάρουμε για άλλο μισό λεπτό. 
  • Ρίχνουμε τις ντομάτες και μαγειρεύουμε μέχρι να μειωθεί ο όγκος τους και η σάλτσα να μελώσει. 
  • Προσθέτουμε τον μαϊντανό και τα βρασμένα μακαρόνια και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για περίπου 2 λεπτά ή μέχρι η σάλτσα να κολλήσει πάνω στα ζυμαρικά και οι γεύσεις να ενωθούν. 
  • Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτουμε το υπόλοιπο λάδι και αλατοπίπερο, ανακατεύουμε απαλά και σερβίρουμε αμέσως με όσο τριμμένο τυρί θέλουμε.

Συνοδεύουμε με ντοµατοσαλάτα.

Στο ποτήρι μας 

  • Ενα λευκό τραγανό και αρωµατικό κρασί. Μοσχοφίλερο, Μοσχάτο Σάµου ή Λήµνου.
* * Μη ξεχάσετε να βαθμολογήσετε την συνταγή * *


Πηγή - www.gastronomos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου