ΜΕΝΟΥ

Pages

Kοτόπουλο, στη σακούλα με λαχανικά



¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤

Συνταγή : Νένα Ισμυρνόγλου
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 30΄, Ψήσιμο 1 ώρα.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬


Το ψήσιμο στη σακούλα έχει τα καλά της γάστρας, ζουμερό ψαχνό και καλοψημένο εξωτερικό.


Υλικά

  • 1 κοτόπουλο περίπου 1.200 γρ., ολόκληρο
  • το λευκό και τρυφερό πράσινο μέρος από 1 πράσο, χοντροκομμένο
  • 3 καρότα, καθαρισμένα και κομμένα σε χοντρές ροδέλες
  • 1 μικρή σελινόριζα, καθαρισμένη και κομμένη σε κύβους 3-4 εκ.
  • 4 πατάτες καθαρισμένες, κυδωνάτες
  • 90 ml ελαιόλαδο
  • ο χυμός από 1 λεμόνι
  • 2 σκελίδες σκόρδου, ολόκληρες
  • 1 κρεμμύδι ξερό, σε φέτες
  • 1 κυδώνι, σε κυβάκια
  • 1 κουτ. σούπας δεντρολίβανο φρέσκο, καλά κοπανισμένο, ή 1 κουτ. γλυκού ξερό
  • 1 κουτ. γλυκού θυμάρι, ξερό
  • 1/6 κουτ. γλυκού κανέλα, σε σκόνη
  • 1/6 κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο, σε σκόνη
  • 1 κουτ. γλυκού μαραθόσποροι, κοπανισμένοι
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • 1 σακούλα ψησίματος (βρίσκουμε σε όλα τα σούπερ μάρκετ)

Διαδικασία

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190° C. Πλένουμε καλά το κοτόπουλο και το στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας. 
  • Σε ένα μπολ βάζουμε το ελαιόλαδο, το δεντρολίβανο, τον χυμό λεμονιού, αλατοπίπερο, ανακατεύουμε και προσθέτουμε το κοτόπουλο. 
  • Το γυρνάμε από όλες τις πλευρές να λαδωθεί καλά και το βγάζουμε.
  • Στο ίδιο μπολ ρίχνουμε το πράσο, τα καρότα, τη σελινόριζα, τις πατάτες, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το κυδώνι και ανακατεύουμε να λαδωθούν καλά. 
  • Ανοίγουμε καλά το στόμιο της σακούλας και βάζουμε το κοτόπουλο και τα λαχανικά, κλείνουμε τη σακούλα και ανοίγουμε μια τρυπούλα στο επάνω μέρος της. 
  • Βάζουμε τη σακούλα σε ένα ταψί και ψήνουμε για περίπου 55-60 λεπτά, μέχρι να ροδίσει το κοτόπουλο και να γίνει.
* * Μη ξεχάσετε να βαθμολογήσετε την συνταγή * *


Πηγή - www.gastronomos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου