¤ ¤
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 30΄, Ψήσιμο 1 ώρα.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬✬
Το ψήσιμο στη σακούλα έχει τα καλά της γάστρας, ζουμερό ψαχνό και καλοψημένο εξωτερικό.
Υλικά
- 1 κοτόπουλο περίπου 1.200 γρ., ολόκληρο
- το λευκό και τρυφερό πράσινο μέρος από 1 πράσο, χοντροκομμένο
- 3 καρότα, καθαρισμένα και κομμένα σε χοντρές ροδέλες
- 1 μικρή σελινόριζα, καθαρισμένη και κομμένη σε κύβους 3-4 εκ.
- 4 πατάτες καθαρισμένες, κυδωνάτες
- 90 ml ελαιόλαδο
- ο χυμός από 1 λεμόνι
- 2 σκελίδες σκόρδου, ολόκληρες
- 1 κρεμμύδι ξερό, σε φέτες
- 1 κυδώνι, σε κυβάκια
- 1 κουτ. σούπας δεντρολίβανο φρέσκο, καλά κοπανισμένο, ή 1 κουτ. γλυκού ξερό
- 1 κουτ. γλυκού θυμάρι, ξερό
- 1/6 κουτ. γλυκού κανέλα, σε σκόνη
- 1/6 κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο, σε σκόνη
- 1 κουτ. γλυκού μαραθόσποροι, κοπανισμένοι
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- 1 σακούλα ψησίματος (βρίσκουμε σε όλα τα σούπερ μάρκετ)
Διαδικασία
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190° C. Πλένουμε καλά το κοτόπουλο και το στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας.
- Σε ένα μπολ βάζουμε το ελαιόλαδο, το δεντρολίβανο, τον χυμό λεμονιού, αλατοπίπερο, ανακατεύουμε και προσθέτουμε το κοτόπουλο.
- Το γυρνάμε από όλες τις πλευρές να λαδωθεί καλά και το βγάζουμε.
- Στο ίδιο μπολ ρίχνουμε το πράσο, τα καρότα, τη σελινόριζα, τις πατάτες, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το κυδώνι και ανακατεύουμε να λαδωθούν καλά.
- Ανοίγουμε καλά το στόμιο της σακούλας και βάζουμε το κοτόπουλο και τα λαχανικά, κλείνουμε τη σακούλα και ανοίγουμε μια τρυπούλα στο επάνω μέρος της.
- Βάζουμε τη σακούλα σε ένα ταψί και ψήνουμε για περίπου 55-60 λεπτά, μέχρι να ροδίσει το κοτόπουλο και να γίνει.
*
* Μη ξεχάσετε να βαθμολογήσετε την συνταγή * *
Πηγή - www.gastronomos.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου