¤ ¤
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤
Μερίδες : Για 2 κιλά ζωμό.
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 75΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬✬
Υλικά
- 250 γρ. κρεμμύδια, κομμένα σε λεπτές φέτες
- 250 γρ. πράσα, κομμένα σε λεπτές φέτες
- 200 γρ. καρότα, κομμένα σε λεπτές φέτες
- 150 γρ. μανιτάρια στρογγυλά, κομμένα σε λεπτές φέτες
- 150 γρ. φινόκιο, κομμένο σε λεπτές φέτες
- 100 γρ. σέλερι, κομμένο σε λεπτές φέτες
- 3 κιλά κρύο νερό
- θυμάρι
- φύλλα δάφνης
Εκτέλεση
- Τοποθετούμε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα και σιγοβράζουμε, ξαφρίζοντας την επιφάνεια αν χρειάζεται.
- Μαγειρεύουμε μέχρι να ελευθερωθούν οι γεύσεις των λαχανικών, για 45 λεπτά με 1 ώρα.
- Σουρώνουμε σε λεπτή σήτα και κρυώνουμε τον ζωμό σε θερμοκρασία δωματίου.
- Διατηρούμε στο ψυγείο.
*
* Μη ξεχάσετε να βαθμολογήσετε την συνταγή * *
Πηγή - www.yiannislucacos.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου