ΜΕΝΟΥ

Pages

Ριζότο με γαρίδες σπαράγγια και παρμεζάνα


¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤

Συνταγή : Αργυρώ Μπαρμπαρίγου.
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 10΄, Μαγείρεμα 25΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬



Αυτό το ριζότο με γαρίδες σπαράγγια και σαφράν είναι απλά φανταστικό. Φτιάξτε το στην πρώτη ευκαιρία



Υλικά
  • 2 κ.σ ελαιόλαδο
  • 1/2 κιλό γαρίδες
  • 6-8 σπαράγγια τρυφερά (μικρά και καταπράσινα)
  • 5 φλ. ζεστό ζωμό γαρίδας ή λαχανικών
  • 4-5 στήμονες σαφράν
  • 1 μικρό ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 1 ½ φλ. ρύζι αρμπόριο
  • 1 ½ φλ. λευκό ξηρό κρασί
  • 2 κ.σ βούτυρο
  • 1/3 φλ. ψιλοτριμμένη παρμεζάνα
  • λίγα τρυφερά σπαράγγια για το γαρνίρισμα των πιάτων
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση
  • Για το ριζότο με γαρίδες, κόβουμε τα σπαράγγια σε κομμάτια 2-3 εκ. Ζεσταίνουμε τις 2 κ.σ λάδι και ροδίζουμε τις γαρίδες με τα σπαράγγια για 2-3′. Τα βγάζουμε σε μπολ. Κρατάμε μερικές κορυφές σπαραγγιών για το γαρνίρισμα.
  • Σε 1/2 φλ. καυτό ζωμό ρίχνουμε το σαφράν και αφήνουμε να σταθεί για λίγα λεπτά. Σε δυνατή φωτιά και στο ίδιο τηγάνι ρίχνουμε 2 κ.σ λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι με προσοχή να μην πάρει χρώμα. Προσθέτουμε το ρύζι και σοτάρουμε ανακατεύοντας να γυαλίσει.
  • Ρίχνουμε το κρασί. Αφήνουμε να πιει το ρύζι όλα τα υγρά του. Ρίχνουμε σταδιακά το ζεστό ζωμό, κάθε φορά που προσθέτουμε πρέπει προηγουμένως να έχει πιει όλα τα υγρά του.
  • Στη μέση του ριζότο ρίχνουμε το ζωμό με το σαφράν. Όταν χυλώσει γύρω γύρω και στη μέση παραμένει al dente, ύστερα από περίπου 20-25′, ρίχνουμε ξανά στο ριζότο τις γαρίδες και τα σπαράγγια, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε για 1′.
  • Σβήνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο με το τυρί και ανακατεύουμε καλά μέχρι να χυλώσει η κρέμα.
  • Αμέσως σερβίρουμε σε ζεστά πιάτα και γαρνίρουμε με τα ολόκληρα σπαράγγια και λίγη παρμεζάνα.

* * Μη ξεχάσετε να βαθμολογήσετε την συνταγή * *

Πηγή - www.argiro.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου