¤ ¤
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 10΄, Μαγείρεμα 25΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬✬
Αυτό το ριζότο με γαρίδες σπαράγγια και σαφράν είναι απλά φανταστικό. Φτιάξτε το στην πρώτη ευκαιρία
Υλικά
Υλικά
- 2 κ.σ ελαιόλαδο
- 1/2 κιλό γαρίδες
- 6-8 σπαράγγια τρυφερά (μικρά και καταπράσινα)
- 5 φλ. ζεστό ζωμό γαρίδας ή λαχανικών
- 4-5 στήμονες σαφράν
- 1 μικρό ψιλοκομμένο κρεμμύδι
- 1 ½ φλ. ρύζι αρμπόριο
- 1 ½ φλ. λευκό ξηρό κρασί
- 2 κ.σ βούτυρο
- 1/3 φλ. ψιλοτριμμένη παρμεζάνα
- λίγα τρυφερά σπαράγγια για το γαρνίρισμα των πιάτων
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
- Για το ριζότο με γαρίδες, κόβουμε τα σπαράγγια σε κομμάτια 2-3 εκ. Ζεσταίνουμε τις 2 κ.σ λάδι και ροδίζουμε τις γαρίδες με τα σπαράγγια για 2-3′. Τα βγάζουμε σε μπολ. Κρατάμε μερικές κορυφές σπαραγγιών για το γαρνίρισμα.
- Σε 1/2 φλ. καυτό ζωμό ρίχνουμε το σαφράν και αφήνουμε να σταθεί για λίγα λεπτά. Σε δυνατή φωτιά και στο ίδιο τηγάνι ρίχνουμε 2 κ.σ λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι με προσοχή να μην πάρει χρώμα. Προσθέτουμε το ρύζι και σοτάρουμε ανακατεύοντας να γυαλίσει.
- Ρίχνουμε το κρασί. Αφήνουμε να πιει το ρύζι όλα τα υγρά του. Ρίχνουμε σταδιακά το ζεστό ζωμό, κάθε φορά που προσθέτουμε πρέπει προηγουμένως να έχει πιει όλα τα υγρά του.
- Στη μέση του ριζότο ρίχνουμε το ζωμό με το σαφράν. Όταν χυλώσει γύρω γύρω και στη μέση παραμένει al dente, ύστερα από περίπου 20-25′, ρίχνουμε ξανά στο ριζότο τις γαρίδες και τα σπαράγγια, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε για 1′.
- Σβήνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο με το τυρί και ανακατεύουμε καλά μέχρι να χυλώσει η κρέμα.
- Αμέσως σερβίρουμε σε ζεστά πιάτα και γαρνίρουμε με τα ολόκληρα σπαράγγια και λίγη παρμεζάνα.
*
* Μη ξεχάσετε να βαθμολογήσετε την συνταγή * *
Πηγή - www.argiro.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου