ΜΕΝΟΥ

Pages

Τηγανητό ρύζι με κιμά και λαχανικά


¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤

Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος
Μερίδες : Για 4-6 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 30΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬


Υλικά

  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 3 αβγά
  • 400 γρ. κιμά, χοιρινό
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • ½ φλ. κρασί λευκό, ξηρό
  • αλάτι, κατά βούληση
  • πιπέρι, κατά βούληση
  • ½ κ.γ. κόλιανδρο
  • ½ κ.γ. μπαχάρι
  • 5 φλ. ρύζι, μαγειρεμένο, σπυρωτό
  • 2 κ.σ. σάλτσα σόγιας
  • 2 καρότα, τριμμένα
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • 2 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο

Διαδικασία
  • Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί, ρίχνουμε τα αβγά.
  • Περιμένουμε μερικά δευτερόλεπτα και αμέσως μετά αρχίζουμε να ανακατεύουμε προς κάθε κατεύθυνση, ώστε να μαγειρευτούν τα αβγά και να διαλυθούν.
  • Μαγειρεύουμε για 2 λεπτά, αποσύρουμε από τη φωτιά, αδειάζουμε σε ένα πιάτο και αφήνουμε στην άκρη.
  • Επιστρέφουμε το τηγάνι στη φωτιά και ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
  • Μόλις ζεσταθεί, ρίχνουμε τον κιμά και ανακατεύουμε μέχρι να αλλάξει χρώμα.
  • Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 4-5 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
  • Ρίχνουμε το κρασί και περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ για 1-2 λεπτά.
  • Βάζουμε αλάτι, πιπέρι, κόλιανδρο, μπαχάρι και νερό μέχρι να καλυφθεί ο κιμάς.
  • Μαγειρεύουμε για 15 περίπου λεπτά.
  • Προσθέτουμε το ρύζι, τη σάλτσα σόγιας, τα καρότα και ανακατεύουμε καλά.
  • Ρίχνουμε το βούτυρο, ανακατεύουμε και προσθέτουμε τα μαγειρεμένα αβγά.
  • Ανακατεύουμε ξανά και αποσύρουμε από τη φωτιά.
  • Πασπαλίζουμε με μαϊντανό και σερβίρουμε το φαγητό ζεστό.
* * Μη ξεχάσετε να βαθμολογήσετε την συνταγή * *


Πηγή - www.dimitrisskarmoutsos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου