¤ ¤
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤
Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος
Μερίδες : Για 4-6 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 30΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬✬
Υλικά
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 3 αβγά
- 400 γρ. κιμά, χοιρινό
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
- ½ φλ. κρασί λευκό, ξηρό
- αλάτι, κατά βούληση
- πιπέρι, κατά βούληση
- ½ κ.γ. κόλιανδρο
- ½ κ.γ. μπαχάρι
- 5 φλ. ρύζι, μαγειρεμένο, σπυρωτό
- 2 κ.σ. σάλτσα σόγιας
- 2 καρότα, τριμμένα
- 1 κ.σ. βούτυρο
- 2 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
Διαδικασία
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί, ρίχνουμε τα αβγά.
- Περιμένουμε μερικά δευτερόλεπτα και αμέσως μετά αρχίζουμε να ανακατεύουμε προς κάθε κατεύθυνση, ώστε να μαγειρευτούν τα αβγά και να διαλυθούν.
- Μαγειρεύουμε για 2 λεπτά, αποσύρουμε από τη φωτιά, αδειάζουμε σε ένα πιάτο και αφήνουμε στην άκρη.
- Επιστρέφουμε το τηγάνι στη φωτιά και ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
- Μόλις ζεσταθεί, ρίχνουμε τον κιμά και ανακατεύουμε μέχρι να αλλάξει χρώμα.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 4-5 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
- Ρίχνουμε το κρασί και περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ για 1-2 λεπτά.
- Βάζουμε αλάτι, πιπέρι, κόλιανδρο, μπαχάρι και νερό μέχρι να καλυφθεί ο κιμάς.
- Μαγειρεύουμε για 15 περίπου λεπτά.
- Προσθέτουμε το ρύζι, τη σάλτσα σόγιας, τα καρότα και ανακατεύουμε καλά.
- Ρίχνουμε το βούτυρο, ανακατεύουμε και προσθέτουμε τα μαγειρεμένα αβγά.
- Ανακατεύουμε ξανά και αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Πασπαλίζουμε με μαϊντανό και σερβίρουμε το φαγητό ζεστό.
* * Μη ξεχάσετε να βαθμολογήσετε την συνταγή * *
Πηγή - www.dimitrisskarmoutsos.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου