ΜΕΝΟΥ

Pages

Ψημένη κρέμα με άρωμα πορτοκάλι, καραμελωμένα φουντούκια και παγωτό βανίλια


¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤

Συνταγή : Γιάννης Λουκάκος
Μερίδες : Για 10 μερίδες των 150 γρ.
Απαιτούμενος Χρόνος : ??
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬


Υλικά 

Για την κρέμα πορτοκαλιού
  • 300 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 9 αυγά
  • 40 γρ. κρόκος αυγού (2 κρόκοι περίπου)
  • 390 γρ. ζάχαρη
  • 800 γρ. χυμός πορτοκαλιού
  • 50 γρ. χυμός λεμονιού
  • 25 γρ. ξύσμα πορτοκαλιού

Εκτέλεση
  • Τοποθετούμε τον χυμό πορτοκαλιού σε μια κατσαρόλα, φέρνουμε σε βρασμό και μαγειρεύουμε μέχρι ο χυμός να συμπυκνωθεί κατά το ήμισυ. Αποσύρουμε από τη φωτιά, σουρώνουμε σε σήτα και αφήνουμε να κρυώσει καλά.
  • Σε μια μπασίνα χτυπάμε καλά τα αυγά και τον κρόκο και προσθέτουμε τον συμπυκνωμένο χυμό πορτοκαλιού και τον χυμό λεμονιού.
  • Σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
  • Ρίχνουμε το μείγμα σιγά σιγά και σε δόσεις στη μπασίνα με τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύοντας συνεχώς με ένα σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν και προσέχοντας μην κόψουν τα αυγά.
  • Σουρώνουμε σε ψιλή σήτα, προσθέτουμε το ξύσμα και μοιράζουμε το μείγμα σε πυρίμαχα σκεύη (150 γρ. στο κάθε σκεύος).
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 90°C μέχρι να πήξει η κρέμα (περίπου 45 λεπτά).
  • Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει σε περιβάλλον δωματίου και μεταφέρουμε στο ψυγείο για να κρυώσει εντελώς.
  • Σερβίρουμε την κρέμα κρύα, με τα καραμελωμένα φουντούκια και το παγωτό βανίλια.
* * Μη ξεχάσετε να βαθμολογήσετε την συνταγή * *


Πηγή - www.yiannislucacos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου