¤ ¤
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤
Συνταγή : Γιάννης Λουκάκος
Μερίδες : Για 10 μερίδες των 150 γρ.
Απαιτούμενος Χρόνος : ??
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬✬
Υλικά
Για την κρέμα πορτοκαλιού
- 300 γρ. κρέμα γάλακτος
- 9 αυγά
- 40 γρ. κρόκος αυγού (2 κρόκοι περίπου)
- 390 γρ. ζάχαρη
- 800 γρ. χυμός πορτοκαλιού
- 50 γρ. χυμός λεμονιού
- 25 γρ. ξύσμα πορτοκαλιού
Εκτέλεση
- Τοποθετούμε τον χυμό πορτοκαλιού σε μια κατσαρόλα, φέρνουμε σε βρασμό και μαγειρεύουμε μέχρι ο χυμός να συμπυκνωθεί κατά το ήμισυ. Αποσύρουμε από τη φωτιά, σουρώνουμε σε σήτα και αφήνουμε να κρυώσει καλά.
- Σε μια μπασίνα χτυπάμε καλά τα αυγά και τον κρόκο και προσθέτουμε τον συμπυκνωμένο χυμό πορτοκαλιού και τον χυμό λεμονιού.
- Σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
- Ρίχνουμε το μείγμα σιγά σιγά και σε δόσεις στη μπασίνα με τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύοντας συνεχώς με ένα σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν και προσέχοντας μην κόψουν τα αυγά.
- Σουρώνουμε σε ψιλή σήτα, προσθέτουμε το ξύσμα και μοιράζουμε το μείγμα σε πυρίμαχα σκεύη (150 γρ. στο κάθε σκεύος).
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 90°C μέχρι να πήξει η κρέμα (περίπου 45 λεπτά).
- Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει σε περιβάλλον δωματίου και μεταφέρουμε στο ψυγείο για να κρυώσει εντελώς.
- Σερβίρουμε την κρέμα κρύα, με τα καραμελωμένα φουντούκια και το παγωτό βανίλια.
* * Μη ξεχάσετε να βαθμολογήσετε την συνταγή * *
Πηγή - www.yiannislucacos.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου