ΜΕΝΟΥ

Pages

Dunderi (ζυμαρικά με ρικότα)


¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤

Συνταγή : Χριστόφορος Πέσκιας
Μερίδες : Για 6 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 15΄, Μαγείρεμα 6΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬


Τα ζυμαρικά οι Ιταλοί τα σερβίρουν συνήθως ως πρώτο πιάτο. Εμείς μπορούμε να υιοθετήσουμε τον τρόπο των γειτόνων ή να συνοδεύσουμε με αυτά το κρέας.

 
Υλικά
  • 200 γρ. αλεύρι από μαλακό σιτάρι
  • 250 γρ. ρικότα (ιταλικό φρέσκο μαλακό τυρί από αγελαδινό γάλα - σε επιλεγμένα μεγάλα σούπερ μάρκετ. Εναλλακτικά, μαλακό ανθότυρο της αρεσκείας μας)
  • 2 κουτ. σούπας παρμεζάνα, τριμμένη
  • 3 κρόκοι αυγών
  • 1/3 κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο, φρεσκοτριμμένο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για το σερβίρισμα
  • 20 ml ελαιόλαδο
  • 100 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
  • Σε ένα βαθύ μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά και τα ζυμώνουμε για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να σχηματιστεί μια λεία και σφιχτή ζύμη. Αν η ζύμη κολλάει, βρέχουμε τα χέρια μας με λίγο νερό.
  • Χωρίζουμε τη ζύμη σε 5 μικρές μπάλες και πλάθουμε την καθεμία σε κορδόνι πάχους περίπου 1 - 2 εκ. Κόβουμε κάθε κορδόνι με κοφτερό μαχαίρι σε κομμάτια μήκους 2 εκ. και τα «πατάμε» ελαφρώς με τα δόντια ενός πιρουνιού για να σχηματίσουμε το χαρακτηριστικό σχήμα των νιόκι.
  • Βράζουμε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει για περίπου 5 - 7 λεπτά ή μέχρι να ανέβουν στην επιφάνεια.
  • Τα στραγγίζουμε και τα βάζουμε σε πιατέλα. Τα λαδώνουμε, σκορπίζουμε την παρμεζάνα και πιπέρι και σερβίρουμε.
* * Μη ξεχάσετε να βαθμολογήσετε την συνταγή * *


Πηγή - www.gastronomos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου