¤ ¤
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤
Μερίδες : Για 6 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 15΄, Μαγείρεμα 6΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬✬
Τα ζυμαρικά οι Ιταλοί τα σερβίρουν συνήθως ως πρώτο πιάτο. Εμείς μπορούμε να υιοθετήσουμε τον τρόπο των γειτόνων ή να συνοδεύσουμε με αυτά το κρέας.
Υλικά
- 200 γρ. αλεύρι από μαλακό σιτάρι
- 250 γρ. ρικότα (ιταλικό φρέσκο μαλακό τυρί από αγελαδινό γάλα - σε επιλεγμένα μεγάλα σούπερ μάρκετ. Εναλλακτικά, μαλακό ανθότυρο της αρεσκείας μας)
- 2 κουτ. σούπας παρμεζάνα, τριμμένη
- 3 κρόκοι αυγών
- 1/3 κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο, φρεσκοτριμμένο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για το σερβίρισμα
- 20 ml ελαιόλαδο
- 100 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Πηγή - www.gastronomos.gr
- Σε ένα βαθύ μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά και τα ζυμώνουμε για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να σχηματιστεί μια λεία και σφιχτή ζύμη. Αν η ζύμη κολλάει, βρέχουμε τα χέρια μας με λίγο νερό.
- Χωρίζουμε τη ζύμη σε 5 μικρές μπάλες και πλάθουμε την καθεμία σε κορδόνι πάχους περίπου 1 - 2 εκ. Κόβουμε κάθε κορδόνι με κοφτερό μαχαίρι σε κομμάτια μήκους 2 εκ. και τα «πατάμε» ελαφρώς με τα δόντια ενός πιρουνιού για να σχηματίσουμε το χαρακτηριστικό σχήμα των νιόκι.
- Βράζουμε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει για περίπου 5 - 7 λεπτά ή μέχρι να ανέβουν στην επιφάνεια.
- Τα στραγγίζουμε και τα βάζουμε σε πιατέλα. Τα λαδώνουμε, σκορπίζουμε την παρμεζάνα και πιπέρι και σερβίρουμε.
*
* Μη ξεχάσετε να βαθμολογήσετε την συνταγή * *
Πηγή - www.gastronomos.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου