ΜΕΝΟΥ

Pages

Μάφιν με σοκολάτα χωρίς μίξερ


¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤

Συνταγή : Άννα Ναθαναηλίδου
Μερίδες : Για 16-18 τμχ
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 10΄, Ψήσιμο 30΄- 35΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬


Υλικά

  • 2 αυγά
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 60 γρ. βούτυρο, λιωμένο
  • 1 κουτ. γλυκού ξύσμα από πορτοκάλι ακέρωτο
  • 300 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 τσιμπιά αλάτι
  • 250 γρ. κουβερτούρα, κομμένη σε χοντρά κομμάτια

Διαδικασία

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C. Χτυπάμε για 1 – 2 λεπτά τα αυγά με τη ζάχαρη σε ένα μπολ χρησιμοποιώντας έναν αυγογδάρτη. 
  • Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο, το ξύσμα, την κρέμα γάλακτος, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. 
  • Ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί το μείγμα. 
  • Τέλος, ενσωματώνουμε τα κομμάτια της κουβερτούρας. 
  • Μοιράζουμε το μείγμα σε ατομικά φορμάκια ψησίματος.
  • Βάζουμε τα μάφιν στη χαμηλή θέση του φούρνου και τα ψήνουμε για 30 - 35 λεπτά. 
  • Βυθίζουμε στο κέντρο ενός μάφιν ένα μαχαίρι. Αν βγει στεγνό, βγάζουμε τα μάφιν από τον φούρνο, αλλιώς ψήνουμε λίγο ακόμη και ξαναδοκιμάζουμε.
* * Μη ξεχάσετε να βαθμολογήσετε την συνταγή * *


Πηγή - www.gastronomos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου