¤ ¤
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤
Συνταγή : Άννα Ναθαναηλίδου
Μερίδες : Για 16-18 τμχ
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 10΄, Ψήσιμο 30΄- 35΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬✬
Υλικά
- 2 αυγά
- 150 γρ. ζάχαρη
- 60 γρ. βούτυρο, λιωμένο
- 1 κουτ. γλυκού ξύσμα από πορτοκάλι ακέρωτο
- 300 γρ. κρέμα γάλακτος
- 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 1 τσιμπιά αλάτι
- 250 γρ. κουβερτούρα, κομμένη σε χοντρά κομμάτια
Διαδικασία
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C. Χτυπάμε για 1 – 2 λεπτά τα αυγά με τη ζάχαρη σε ένα μπολ χρησιμοποιώντας έναν αυγογδάρτη.
- Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο, το ξύσμα, την κρέμα γάλακτος, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
- Ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Τέλος, ενσωματώνουμε τα κομμάτια της κουβερτούρας.
- Μοιράζουμε το μείγμα σε ατομικά φορμάκια ψησίματος.
- Βάζουμε τα μάφιν στη χαμηλή θέση του φούρνου και τα ψήνουμε για 30 - 35 λεπτά.
- Βυθίζουμε στο κέντρο ενός μάφιν ένα μαχαίρι. Αν βγει στεγνό, βγάζουμε τα μάφιν από τον φούρνο, αλλιώς ψήνουμε λίγο ακόμη και ξαναδοκιμάζουμε.
* * Μη ξεχάσετε να βαθμολογήσετε την συνταγή * *
Πηγή - www.gastronomos.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου