¤ ¤
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤
Συνταγή : Αντρέας Καβάζης
Μερίδες : ??
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 10΄, Ψήσιμο 20΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬✬
Υλικά
- 200 γρ. σφολιάτας,
- 2 μήλα,
- 1 κουταλάκι ζάχαρη,
- 2 κουταλιές βούτυρο ανάλατο,
- κανέλα,
- 1 χτυπημένο αβγό,
- ½ φλ. χοντροκομμένα καρύδια.
Εκτέλεση
- Κόβουμε τη σφολιάτα μας σε στενόμακρες λωρίδες 12-15εκ. πλάτος.
- Τρυπάμε με το πιρούνι μας τη σφολιάτα και αλείβουμε με αβγό.
- Καθαρίζουμε τα μήλα, τα κόβουμε από τη μέση και αφαιρούμε τα κουκούτσια.
- Ακολούθως, τα κόβουμε σε πολύ λεπτές φέτες και τοποθετούμε τα μήλα πάνω στη σφολιάτα κατά σειρά.
- Πασπαλίζουμε με ζάχαρη και κανέλα, διάσπαρτα τοποθετούμε το βούτυρο και τα καρύδια πάνω στα μήλα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 20 λεπτά περίπου.
* * Μη ξεχάσετε να βαθμολογήσετε την συνταγή * *
Πηγή - xrysessyntages.com
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου