ΜΕΝΟΥ

Pages

Μπισκότα με μερέντα στη ζύμη και τη γέμιση


¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤

Συνταγή : Άννα Ναθαναηλίδου
Μερίδες : Περίπου 700γρ.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 20΄, Ψήσιμο 10΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬


Υλικά

  • 2 κούπες μερέντα
  • 2 αυγά
  • 1 κάψουλα βανίλιας
  • 2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του + επιπλέον για το πλάσιμο

Διαδικασία

  • Βάζουμε τη 1 κούπα μερέντα σε ένα μεγάλο μπολ. Ρίχνουμε τα αυγά. Ανακατεύουμε καλά μέχρι το μείγμα να γίνει σαν κρέμα.
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C και στρώνουμε με λαδόκολλα μια λαμαρίνα.
  • Προσθέτουμε στο μείγμα τη βανίλια και λίγο-λίγο το αλεύρι, ανακατεύοντας.
  • Αλευρώνοντας τα χέρια μας συνεχώς, γιατί η συγκεκριμένη ζύμη είναι κολλώδης, πλάθουμε γρήγορα μικρές, ισομεγέθεις μπάλες, βάρους περίπου 30 γρ.
  • Τις ακουμπάμε στη λαμαρίνα, αφήνοντας λίγη απόσταση μεταξύ τους.
  • Ψήνουμε τα μπισκότα στον προθερμασμένο φούρνο για 10 λεπτά.
  • Τα βγάζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν για 20 λεπτά.
  • Τα κολλάμε ανά δύο με λίγη μερέντα (περίπου 1 κουταλάκι του γλυκού) από τη δεύτερη κούπα που έχουμε κρατήσει.
  • Λέγοντας μερέντα, εννοούμε οποιοδήποτε άλειμμα σοκολάτας - πραλίνας φουντουκιού συνηθίζουμε να αγοράζουμε.
  • Αν πλάσουμε μπισκότα μεγαλύτερου μεγέθους, αυξάνουμε το χρόνο ψησίματος. 
* * Μη ξεχάσετε να βαθμολογήσετε την συνταγή * *


Πηγή - www.gastronomos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου