¤ ¤
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤
Συνταγή : Άννα Ναθαναηλίδου
Μερίδες : Περίπου 700γρ.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 20΄, Ψήσιμο 10΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬✬
Υλικά
- 2 κούπες μερέντα
- 2 αυγά
- 1 κάψουλα βανίλιας
- 2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του + επιπλέον για το πλάσιμο
Διαδικασία
- Βάζουμε τη 1 κούπα μερέντα σε ένα μεγάλο μπολ. Ρίχνουμε τα αυγά. Ανακατεύουμε καλά μέχρι το μείγμα να γίνει σαν κρέμα.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C και στρώνουμε με λαδόκολλα μια λαμαρίνα.
- Προσθέτουμε στο μείγμα τη βανίλια και λίγο-λίγο το αλεύρι, ανακατεύοντας.
- Αλευρώνοντας τα χέρια μας συνεχώς, γιατί η συγκεκριμένη ζύμη είναι κολλώδης, πλάθουμε γρήγορα μικρές, ισομεγέθεις μπάλες, βάρους περίπου 30 γρ.
- Τις ακουμπάμε στη λαμαρίνα, αφήνοντας λίγη απόσταση μεταξύ τους.
- Ψήνουμε τα μπισκότα στον προθερμασμένο φούρνο για 10 λεπτά.
- Τα βγάζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν για 20 λεπτά.
- Τα κολλάμε ανά δύο με λίγη μερέντα (περίπου 1 κουταλάκι του γλυκού) από τη δεύτερη κούπα που έχουμε κρατήσει.
- Λέγοντας μερέντα, εννοούμε οποιοδήποτε άλειμμα σοκολάτας - πραλίνας φουντουκιού συνηθίζουμε να αγοράζουμε.
- Αν πλάσουμε μπισκότα μεγαλύτερου μεγέθους, αυξάνουμε το χρόνο ψησίματος.
* * Μη ξεχάσετε να βαθμολογήσετε την συνταγή * *
Πηγή - www.gastronomos.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου