¤ ¤
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤
Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 30΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬✬
Υλικά
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- ½ φλ. μαγιονέζα
- ½ φλ. γιαούρτι στραγγιστό, πλήρες
- ½ φλ. τυρί κρέμα
- μία πρέζα αλάτι
- πιπέρι, κατά βούληση
- 3 μικρά, τρυφερά πράσα, ψιλοκομμένα σε ροδέλες
- 2 καρότα, τριμμένα
- 1 μήλο, καθαρισμένο και κομμένο σε λωρίδες
- ½ κ.γ. νιφάδες θαλασσινό αλάτι
Διαδικασία
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ελαιόλαδο, τη μαγιονέζα, το γιαούρτι, το τυρί κρέμα, το αλάτι και το πιπέρι.
- Σκεπάζουμε το μπολ και το βάζουμε στο ψυγείο.
- Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε τα ψιλοκομμένα πράσα και το γεμίζουμε με νερό.
- Ξεπλένουμε καλά και στραγγίζουμε σε σουρωτήρι.
- Σε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει, ρίχνουμε τα πράσα και βράζουμε για 15 περίπου λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
- Σουρώνουμε ξανά και αφήνουμε να κρυώσουν.
- Σε μία σαλατιέρα βάζουμε τα πράσα, τα καρότα, το μήλο και ανακατεύουμε.
- Περιχύνουμε τη σαλάτα με τη σως κρέμας τυριού, πασπαλίζουμε με νιφάδες θαλασσινού αλατιού, ανακατεύουμε απαλά και σερβίρουμε.
* * Μη ξεχάσετε να βαθμολογήσετε την συνταγή * *
Πηγή - www.dimitrisskarmoutsos.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου