ΜΕΝΟΥ

Pages

Ατομικά cheesecakes με άρωμα πορτοκαλιού



¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤

Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος
Μερίδες : Για 6 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 360΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬


Υλικά

Για τη βάση
  • 3 φλ. μπισκότα, τύπου digestive, θρυμματισμένα σε σκόνη
  • 5 κ.σ. βούτυρο, λιωμένο
  • 1 πορτοκάλι, το ξύσμα

Για τη γέμιση

  • 1 φλ. κρέμα γάλακτος, χτυπημένη
  • 400 γρ. τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 φλ. ζάχαρη άχνη
  • 1 κ.σ. ξύσμα πορτοκαλιού
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα πορτοκαλιού
  • 6 κ.σ. γλυκό του κουταλιού πορτοκάλι
  • φύλλα μέντας, για γαρνιτούρα

Διαδικασία
Για τη βάση

  • Μεταφέρουμε τα θρυμματισμένο μπισκότα σε ένα μπολ και τα περιχύνουμε με το λιωμένο βούτυρο.
  • Ρίχνουμε το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύουμε καλά, μέχρι τα θρυμματισμένα μπισκότα να είναι πλήρως επικαλυμμένα.
  • Μοιράζουμε το μείγμα σε 6 στρόγγυλα ατομικά τσέρκια και πιέζουμε, ώστε να δημιουργήσουμε ένα ομοιόμορφο στρώμα.
  • Βάζουμε τις μπισκοτένιες βάσεις στο ψυγείο για 60 λεπτά.

Για τη γέμιση

  • Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατευτούμε την χτυπημένη κρέμα γάλακτος με την κρέμα τυριού, τη ζάχαρη άχνη, το ξύσμα και το εκχύλισμα πορτοκαλιού, μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
  • Μοιράζουμε το μείγμα της γέμισης στις μπισκοτένιες βάσεις και στρώνουμε τη γέμιση με μια σπάτουλα σιλικόνης.
  • Επιστρέφουμε τα cheesecakes στο ψυγείο για 4-5 ώρες.
  • Βγάζουμε τα γλυκά από το ψυγείο και ρίχνουμε από 1 κ.σ. γλυκό του κουταλιού πορτοκάλι σε κάθε φόρμα.

  • Ξεφορμάρουμε, γαρνίρουμε με φύλλα δυόσμου και σερβίρουμε.
* * Μη ξεχάσετε να βαθμολογήσετε την συνταγή * *


Πηγή - www.dimitrisskarmoutsos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου