¤ ¤
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤
Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος
Μερίδες : Για 6 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 360΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬✬
Υλικά
Για τη βάση
- 3 φλ. μπισκότα, τύπου digestive, θρυμματισμένα σε σκόνη
- 5 κ.σ. βούτυρο, λιωμένο
- 1 πορτοκάλι, το ξύσμα
Για τη γέμιση
- 1 φλ. κρέμα γάλακτος, χτυπημένη
- 400 γρ. τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου
- 1 φλ. ζάχαρη άχνη
- 1 κ.σ. ξύσμα πορτοκαλιού
- 1 κ.γ. εκχύλισμα πορτοκαλιού
- 6 κ.σ. γλυκό του κουταλιού πορτοκάλι
- φύλλα μέντας, για γαρνιτούρα
Διαδικασία
Για τη βάση
- Μεταφέρουμε τα θρυμματισμένο μπισκότα σε ένα μπολ και τα περιχύνουμε με το λιωμένο βούτυρο.
- Ρίχνουμε το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύουμε καλά, μέχρι τα θρυμματισμένα μπισκότα να είναι πλήρως επικαλυμμένα.
- Μοιράζουμε το μείγμα σε 6 στρόγγυλα ατομικά τσέρκια και πιέζουμε, ώστε να δημιουργήσουμε ένα ομοιόμορφο στρώμα.
- Βάζουμε τις μπισκοτένιες βάσεις στο ψυγείο για 60 λεπτά.
Για τη γέμιση
- Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατευτούμε την χτυπημένη κρέμα γάλακτος με την κρέμα τυριού, τη ζάχαρη άχνη, το ξύσμα και το εκχύλισμα πορτοκαλιού, μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
- Μοιράζουμε το μείγμα της γέμισης στις μπισκοτένιες βάσεις και στρώνουμε τη γέμιση με μια σπάτουλα σιλικόνης.
- Επιστρέφουμε τα cheesecakes στο ψυγείο για 4-5 ώρες.
- Βγάζουμε τα γλυκά από το ψυγείο και ρίχνουμε από 1 κ.σ. γλυκό του κουταλιού πορτοκάλι σε κάθε φόρμα.
- Ξεφορμάρουμε, γαρνίρουμε με φύλλα δυόσμου και σερβίρουμε.
* * Μη ξεχάσετε να βαθμολογήσετε την συνταγή * *
Πηγή - www.dimitrisskarmoutsos.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου