¤ ¤
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤
Συνταγή : Νένα Ισμυρνόγλου.
Μερίδες : Για 5-6 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 15΄, Μαγείρεμα 25΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬✬
Μη φοβηθείτε το φιστικοβούτυρο. Μαζί με τα άλλα αρτύματα δίνει έναν ταϋλανδέζικο αέρα στο φαγητό.
Υλικά
Για τα σουτζουκάκια
- 500 γρ. κιμάς από μπούτι κοτόπουλου
- 2 κουτ. σούπας φιστικοβούτυρο
- 4 κουτ. σούπας δυόσμος, ψιλοκομμένος
- 2 κουτ. σούπας σάλτσα σόγιας
- 1 μικρό ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 4 κουτ. σούπας φρυγανιά, τριμμένη
- 80 ml ελαιόλαδο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για τη σάλτσα
- 100 ml σάλτσα σόγιας
- 50 ml λευκό, ξηρό κρασί
- 50 γρ. ζάχαρη καστανή
- 8 φρέσκα κρεμμυδάκια, χοντροκομμένα
Διαδικασία
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C, στη λειτουργία του αέρα, και στρώνουμε τη λαμαρίνα του φούρνου με λαδόκολλα.
- Σε ένα βαθύ μπολ ζυμώνουμε καλά όλα τα υλικά για τα σουτζουκάκια και τα πλάθουμε στο χαρακτηριστικό μακρόστενο σχήμα. Θα βγουν περίπου 20-25 μικρά σουτζουκάκια. Τα τακτοποιούμε στο ταψί και ψήνουμε για περίπου 10 λεπτά.
- Παράλληλα, σε μια φαρδιά κατσαρόλα ρίχνουμε τη σόγια, το κρασί, τη ζάχαρη και 70 ml νερό και βράζουμε σε δυνατή φωτιά για 5-7 λεπτά, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να σχηματιστεί μια ελαφρώς πηχτή σάλτσα. Ρίχνουμε τα κρεμμυδάκια και τα σουτζουκάκια, σείουμε την κατσαρόλα να καλυφθούν καλά και μαγειρεύουμε για άλλα 4-5 λεπτά.
- Σερβίρουμε με ένα αφράτο ρύζι.
* * Μη ξεχάσετε να βαθμολογήσετε την συνταγή * *
Πηγή - www.gastronomos.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου