ΜΕΝΟΥ

Pages

Εξωτικά σουτζουκάκια κοτόπουλου με φιστικοβούτυρο


¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤

Συνταγή : Νένα Ισμυρνόγλου.
Μερίδες : Για 5-6 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 15΄, Μαγείρεμα 25΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬


Μη φοβηθείτε το φιστικοβούτυρο. Μαζί με τα άλλα αρτύματα δίνει έναν ταϋλανδέζικο αέρα στο φαγητό.


Υλικά
Για τα σουτζουκάκια
  • 500 γρ. κιμάς από μπούτι κοτόπουλου
  • 2 κουτ. σούπας φιστικοβούτυρο
  • 4 κουτ. σούπας δυόσμος, ψιλοκομμένος
  • 2 κουτ. σούπας σάλτσα σόγιας
  • 1 μικρό ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 4 κουτ. σούπας φρυγανιά, τριμμένη
  • 80 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τη σάλτσα
  • 100 ml σάλτσα σόγιας
  • 50 ml λευκό, ξηρό κρασί
  • 50 γρ. ζάχαρη καστανή
  • 8 φρέσκα κρεμμυδάκια, χοντροκομμένα

Διαδικασία
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C, στη λειτουργία του αέρα, και στρώνουμε τη λαμαρίνα του φούρνου με λαδόκολλα.
  • Σε ένα βαθύ μπολ ζυμώνουμε καλά όλα τα υλικά για τα σουτζουκάκια και τα πλάθουμε στο χαρακτηριστικό μακρόστενο σχήμα. Θα βγουν περίπου 20-25 μικρά σουτζουκάκια. Τα τακτοποιούμε στο ταψί και ψήνουμε για περίπου 10 λεπτά.
  • Παράλληλα, σε μια φαρδιά κατσαρόλα ρίχνουμε τη σόγια, το κρασί, τη ζάχαρη και 70 ml νερό και βράζουμε σε δυνατή φωτιά για 5-7 λεπτά, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να σχηματιστεί μια ελαφρώς πηχτή σάλτσα. Ρίχνουμε τα κρεμμυδάκια και τα σουτζουκάκια, σείουμε την κατσαρόλα να καλυφθούν καλά και μαγειρεύουμε για άλλα 4-5 λεπτά.
  • Σερβίρουμε με ένα αφράτο ρύζι. 
* * Μη ξεχάσετε να βαθμολογήσετε την συνταγή * *


Πηγή - www.gastronomos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου