ΜΕΝΟΥ

Pages

Ιμάμ Μπαϊλντί



¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤

Συνταγή : Γιάννης Λουκάκος
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : ??
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬


Υλικά
Για το Ιμάμ

  • μελιτζάνες τηγανισμένες
  • γέμιση
  • 20 γρ. φρυγανιά, τριμμένη
  • 20 γρ. ελαιόλαδο

Για τις μελιτζάνες

  • 2 κιλά μελιτζάνες, 8 μελιτζάνες περίπου
  • 300 γρ. ελαιόλαδο
  • αλάτι

Για τη γέμιση

  • 150 γρ. ελαιόλαδο
  • 500 γρ. κρεμμύδι, σε φέτες
  • 10 γρ. σκόρδο, σε φέτες
  • 20 γρ. πελτέ ντομάτας
  • 500 γρ. ντομάτες χωρίς φλούδες και σπόρια, ψιλοκομμένες
  • 4 γρ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • 3 γρ. θυμάρι, ψιλοκομμένο
  • 2 γρ. βασιλικός, ψιλοκομμένος
  • 11 γρ. αλάτι
  • 1 γρ. πιπέρι
  • 5 γρ. ζάχαρη


Εκτέλεση
Για το Ιμάμ
  • Με ένα κουτάλι απλώνουμε γέμιση πάνω σε κάθε μισό μελιτζάνας. Πασπαλίζουμε με τη φρυγανιά και ραντίζουμε με λίγο λάδι. Φουρνίζουμε στους 180°C μέχρι να ροδίσει το επάνω μέρος της μελιτζάνας.

Για τις μελιτζάνες

  • Κόβουμε τις μελιτζάνες στη μέση και τις χαράζουμε με ένα μαχαίρι. 
  • Τις αλατίζουμε και τις τοποθετούμε πάνω σε απορροφητικό χαρτί με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω. 
  • Μετά από 15 λεπτά τις στεγνώνουμε από την υγρασία ώστε να είναι έτοιμες για να σοταριστούν. 
  • Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις μελιτζάνες με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω μέχρι να πάρουν έντονο χρώμα και να μαλακώσουν. 
  • Τις αποσύρουμε σε απορροφητικό χαρτί.

Για τη γέμιση

  • Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια μέχρι να πάρουν χρώμα και να μαλακώσουν. 
  • Προσθέτουμε το σκόρδο, τη ζάχαρη, τον πελτέ της ντομάτας και τις ψιλοκομμένες ντομάτες. 
  • Μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν τα υλικά και να απορροφηθούν σχεδόν όλα τα υγρά. 
  • Ρίχνουμε τον μαϊντανό, το θυμάρι, τον βασιλικό, το αλάτι και το πιπέρι. 
* * Μη ξεχάσετε να βαθμολογήσετε την συνταγή * *

Πηγή - www.yiannislucacos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου