¤ ¤
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤
Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 30΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬✬
Υλικά
- 500 γρ. ζυμαρικά φιογκάκια (farfalle)
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
- 10 λιαστές ντομάτες σε λάδι, ψιλοκομμένες
- 1 φιλέτο κοτόπουλο, τεμαχισμένο σε μικρές μπουκιές
- 1 κ.γ. πάπρικα
- αλάτι, κατά βούληση
- ½ φλ. κρέμα γάλακτος
- ½ φλ. γάλα
- 1 φλ. μοτσαρέλα, τριμμένη
- πιπέρι, φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση
- ½ κ.γ. μπούκοβο
- ροζ πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
- μερικά φύλλα βασιλικού, για γαρνιτούρα
Διαδικασία
- Μαγειρεύουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό που βράζει, 2 λεπτά λιγότερο από τις οδηγίες του πακέτου.
- Κρατάμε ένα φλιτζάνι από το νερό που έβρασαν, στραγγίζουμε και αφήνουμε τα ζυμαρικά στην άκρη.
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί.
- Ρίχνουμε το σκόρδο και τις λιαστές ντομάτες και σοτάρουμε για 1 λεπτό.
- Αφαιρούμε τις ντομάτες από το τηγάνι και αφήνουμε στην άκρη.
- Προσθέτουμε τα κομμάτια κοτόπουλο, την πάπρικα, λίγο αλάτι και σοτάρουμε για 5 περίπου λεπτά, να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές.
- Αποσύρουμε το κοτόπουλο από τη φωτιά.
- Επιστρέφουμε τις λιαστές ντομάτες στο τηγάνι με το κοτόπουλο και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το γάλα και τη μοτσαρέλα, ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά και μαγειρεύουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για 10 περίπου λεπτά.
- Ρίχνουμε τα ζυμαρικά, αλάτι, πιπέρι, το μπούκοβο και το νερό που κρατήσαμε από τα φιογκάκια, ανακατεύουμε και αφήνουμε στη φωτιά για άλλα 2-3 λεπτά.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε φρεσκοτριμμένο ροζ πιπέρι, γαρνίρουμε με τα φύλλα βασιλικού και σερβίρουμε.
* * Μη ξεχάσετε να βαθμολογήσετε την συνταγή * *
Πηγή - www.dimitrisskarmoutsos.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου