ΜΕΝΟΥ

Pages

Ζυμαρικά φιογκάκια με κοτόπουλο και κρεμώδη σάλτσα λιαστής ντομάτας


¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤

Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 30΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬


Υλικά

  • 500 γρ. ζυμαρικά φιογκάκια (farfalle)
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 10 λιαστές ντομάτες σε λάδι, ψιλοκομμένες
  • 1 φιλέτο κοτόπουλο, τεμαχισμένο σε μικρές μπουκιές
  • 1 κ.γ. πάπρικα
  • αλάτι, κατά βούληση
  • ½ φλ. κρέμα γάλακτος
  • ½ φλ. γάλα
  • 1 φλ. μοτσαρέλα, τριμμένη
  • πιπέρι, φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση
  • ½ κ.γ. μπούκοβο
  • ροζ πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
  • μερικά φύλλα βασιλικού, για γαρνιτούρα

Διαδικασία

  • Μαγειρεύουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό που βράζει, 2 λεπτά λιγότερο από τις οδηγίες του πακέτου.
  • Κρατάμε ένα φλιτζάνι από το νερό που έβρασαν, στραγγίζουμε και αφήνουμε τα ζυμαρικά στην άκρη.
  • Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί.
  • Ρίχνουμε το σκόρδο και τις λιαστές ντομάτες και σοτάρουμε για 1 λεπτό.
  • Αφαιρούμε τις ντομάτες από το τηγάνι και αφήνουμε στην άκρη.
  • Προσθέτουμε τα κομμάτια κοτόπουλο, την πάπρικα, λίγο αλάτι και σοτάρουμε για 5 περίπου λεπτά, να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές.
  • Αποσύρουμε το κοτόπουλο από τη φωτιά.
  • Επιστρέφουμε τις λιαστές ντομάτες στο τηγάνι με το κοτόπουλο και ανακατεύουμε.
  • Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το γάλα και τη μοτσαρέλα, ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά και μαγειρεύουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για 10 περίπου λεπτά.
  • Ρίχνουμε τα ζυμαρικά, αλάτι, πιπέρι, το μπούκοβο και το νερό που κρατήσαμε από τα φιογκάκια, ανακατεύουμε και αφήνουμε στη φωτιά για άλλα 2-3 λεπτά.
  • Αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε φρεσκοτριμμένο ροζ πιπέρι, γαρνίρουμε με τα φύλλα βασιλικού και σερβίρουμε.
* * Μη ξεχάσετε να βαθμολογήσετε την συνταγή * *


Πηγή - www.dimitrisskarmoutsos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου