ΜΕΝΟΥ

Pages

Χοτ ντογκ με τα όλα του


¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤

Συνταγή : Αννα Ναθαναηλίδου
Μερίδες : Για 4 τμχ
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 40΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬


Υλικά 

  • 2 κρεμμύδια μικρά
  • 1 κ.γ. ελαιόλαδο
  • 1½ κ.γ. ζάχαρη
  • 1/2 κ.γ. κέτσαπ + όση επιπλέον θέλουμε, για το σερβίρισμα
  • 4 λουκάνικα τύπου Φρανκφούρτης
  • 4 αγγουράκια τουρσί (πίκλες)
  • 4 ψωμάκια για χοτ ντογκ (βρίσκουμε συσκευασμένα στα σούπερ μάρκετ)
  • λίγα κομματάκια από κόκκινες πιπεριές τουρσί
  • μουστάρδα όση θέλουμε, για το σερβίρισμα


Εκτέλεση
  • Καραμελώνουμε πρώτα τα κρεμμύδια ως εξής: Τα ξεφλουδίζουμε και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες. Στη συνέχεια, τα βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι. Προσθέτουμε τόσο νερό που να τα καλύπτει.
  • Τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά. Όταν το νερό έχει σχεδόν εξατμιστεί, ρίχνουμε το ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε για 1 λεπτό. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και το μισό κουταλάκι κέτσαπ.
  • Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και αποσύρουμε από τη φωτιά. Βάζουμε τα λουκάνικα σε μια κατσαρόλα με μπόλικο νερό.
  • Τα βράζουμε, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, για 2 - 3 λεπτά από τη στιγμή του κοχλασμού. Τα βγάζουμε με μια λαβίδα και τα αφήνουμε να στεγνώσουν πάνω σε απορροφητικό χαρτί. Κόβουμε τις πίκλες σε ροδέλες.
  • Ανοίγουμε με μαχαίρι τα ψωμάκια κατά μήκος στη μέση, χωρίς να τα κόψουμε εντελώς.
  • Απλώνουμε λίγη κέτσαπ στο εσωτερικό τους. Βάζουμε από ένα λουκάνικο σε κάθε ψωμάκι.
  • Προσθέτουμε από τη μία πλευρά του τις ροδέλες μίας πίκλας και λίγες πιπεριές τουρσί. Βάζουμε από την άλλη πλευρά λίγα καραμελωμένα κρεμμύδια. Απλώνουμε όση μουστάρδα θέλουμε και σερβίρουμε.

Μυστικό

  • Αν θέλουμε, ψήνουμε τα χοτ ντογκ για λίγο στην τοστιέρα.
* * Μη ξεχάσετε να βαθμολογήσετε την συνταγή * *


Πηγή - www.kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου