¤ ¤
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤
Συνταγή : Αννα Ναθαναηλίδου
Μερίδες : Για 4 τμχ
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 40΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬✬
Υλικά
- 2 κρεμμύδια μικρά
- 1 κ.γ. ελαιόλαδο
- 1½ κ.γ. ζάχαρη
- 1/2 κ.γ. κέτσαπ + όση επιπλέον θέλουμε, για το σερβίρισμα
- 4 λουκάνικα τύπου Φρανκφούρτης
- 4 αγγουράκια τουρσί (πίκλες)
- 4 ψωμάκια για χοτ ντογκ (βρίσκουμε συσκευασμένα στα σούπερ μάρκετ)
- λίγα κομματάκια από κόκκινες πιπεριές τουρσί
- μουστάρδα όση θέλουμε, για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
- Καραμελώνουμε πρώτα τα κρεμμύδια ως εξής: Τα ξεφλουδίζουμε και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες. Στη συνέχεια, τα βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι. Προσθέτουμε τόσο νερό που να τα καλύπτει.
- Τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά. Όταν το νερό έχει σχεδόν εξατμιστεί, ρίχνουμε το ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε για 1 λεπτό. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και το μισό κουταλάκι κέτσαπ.
- Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και αποσύρουμε από τη φωτιά. Βάζουμε τα λουκάνικα σε μια κατσαρόλα με μπόλικο νερό.
- Τα βράζουμε, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, για 2 - 3 λεπτά από τη στιγμή του κοχλασμού. Τα βγάζουμε με μια λαβίδα και τα αφήνουμε να στεγνώσουν πάνω σε απορροφητικό χαρτί. Κόβουμε τις πίκλες σε ροδέλες.
- Ανοίγουμε με μαχαίρι τα ψωμάκια κατά μήκος στη μέση, χωρίς να τα κόψουμε εντελώς.
- Απλώνουμε λίγη κέτσαπ στο εσωτερικό τους. Βάζουμε από ένα λουκάνικο σε κάθε ψωμάκι.
- Προσθέτουμε από τη μία πλευρά του τις ροδέλες μίας πίκλας και λίγες πιπεριές τουρσί. Βάζουμε από την άλλη πλευρά λίγα καραμελωμένα κρεμμύδια. Απλώνουμε όση μουστάρδα θέλουμε και σερβίρουμε.
Μυστικό
- Αν θέλουμε, ψήνουμε τα χοτ ντογκ για λίγο στην τοστιέρα.
* * Μη ξεχάσετε να βαθμολογήσετε την συνταγή * *
Πηγή - www.kathimerini.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου