¤ ¤
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤
Μερίδες : Για 6 άτομα (12 Κολοκύθια των 250γρ.)
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 60΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬✬
Υλικά
Για το μαγείρεμα
- κολοκύθια γεμιστά
- 500 γρ. νερό
- κορν φλάουρ
- χυμός λεμονιού
Για τα κολοκύθια (κολοκύθια των 250 γρ.)
- 2.400 γρ. γέμιση
- 40 γρ. λεμόνι
Για τη γέμιση
- 120 γρ. ελαιόλαδο
- 500 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 320 γρ. μανιτάρι, κομμένο σε λεπτές φέτες
- 320 γρ. ψίχα κολοκύθι
- 40 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
- 800 γρ. νερό
- 500 γρ. ρύζι Καρολίνα
- 20 γρ. αλάτι
- 10 γρ. άνηθο
- 10 γρ. χυμό λεμονιού
- 240 γρ. σπανάκι, ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
Για το μαγείρεμα
- Τοποθετούμε τα γεμιστά κολοκύθια σε ένα ταψί που να τα χωράει στενά το ένα δίπλα στο άλλο.
- Προσθέτουμε το νερό και ραντίζουμε με το ελαιόλαδο.
- Σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε στους 160°C μέχρι να μαλακώσουν τα κολοκύθια.
- Σουρώνουμε τον ζωμό που έχει μείνει στο ταψί και τον βάζουμε να βράσει σε μια κατσαρόλα με τον χυμό του λεμονιού.
- Διαλύουμε το κορν φλάουρ σε λίγο νερό και δένουμε τον ζωμό.
- Αλατίζουμε αν χρειάζεται, σουρώνουμε και σερβίρουμε με τα γεμιστά κολοκύθια.
Για τα κολοκύθια (κολοκύθια των 250 γρ.)
- Κόβουμε στα κολοκύθια ένα στρογγυλό κομμάτι από το πάνω μέρος τους, αφαιρούμε την ψίχα και τη βάζουμε σε ένα μπολ.
- Αλέθουμε την ψίχα από το κολοκύθι και τη φυλάμε σε ένα μπολ.
- Αλατίζουμε τα λαχανικά και τα ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο.
- Με ένα κουτάλι γεμίζουμε τα κολοκύθια χωρίς να τα παραφουσκώσουμε.
- Τα σκεπάζουμε με το καπάκι τους και τα τοποθετούμε στο ταψί μας.
Για τη γέμιση
- Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο ιδρώνουμε το κρεμμύδι, τα μανιτάρια και την ψίχα από τα κολοκύθια ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να μαλακώσουν.
- Τα αλατίζουμε, προσθέτουμε το σκόρδο και μόλις μυρίσει ρίχνουμε το νερό και το ρύζι.
- Αλατίζουμε, σκεπάζουμε και αφήνουμε να σιγοβράσουν μέχρι να απορροφηθεί η υγρασία για 10 λεπτά περίπου.
- Προσθέτουμε τον άνηθο, τον χυμό λεμονιού και το σπανάκι. Αλατίζουμε αν χρειάζεται.
*
* Μη ξεχάσετε να βαθμολογήσετε την συνταγή * *
Πηγή - www.yiannislucacos.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου