ΜΕΝΟΥ

Pages

Κολοκυθάκια γεμιστά vegan


¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤

Συνταγή : Γιάννης Λουκάκος
Μερίδες : Για 6 άτομα (12 Κολοκύθια των 250γρ.)
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 60΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬

Υλικά
Για το μαγείρεμα
  • κολοκύθια γεμιστά
  • 500 γρ. νερό
  • κορν φλάουρ
  • χυμός λεμονιού

Για τα κολοκύθια (κολοκύθια των 250 γρ.)

  • 2.400 γρ. γέμιση
  • 40 γρ. λεμόνι

Για τη γέμιση

  • 120 γρ. ελαιόλαδο
  • 500 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 320 γρ. μανιτάρι, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 320 γρ. ψίχα κολοκύθι
  • 40 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 800 γρ. νερό
  • 500 γρ. ρύζι Καρολίνα
  • 20 γρ. αλάτι
  • 10 γρ. άνηθο
  • 10 γρ. χυμό λεμονιού
  • 240 γρ. σπανάκι, ψιλοκομμένο


Εκτέλεση
Για το μαγείρεμα

  • Τοποθετούμε τα γεμιστά κολοκύθια σε ένα ταψί που να τα χωράει στενά το ένα δίπλα στο άλλο. 
  • Προσθέτουμε το νερό και ραντίζουμε με το ελαιόλαδο. 
  • Σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε στους 160°C μέχρι να μαλακώσουν τα κολοκύθια. 
  • Σουρώνουμε τον ζωμό που έχει μείνει στο ταψί και τον βάζουμε να βράσει σε μια κατσαρόλα με τον χυμό του λεμονιού. 
  • Διαλύουμε το κορν φλάουρ σε λίγο νερό και δένουμε τον ζωμό. 
  • Αλατίζουμε αν χρειάζεται, σουρώνουμε και σερβίρουμε με τα γεμιστά κολοκύθια.

Για τα κολοκύθια (κολοκύθια των 250 γρ.)

  • Κόβουμε στα κολοκύθια ένα στρογγυλό κομμάτι από το πάνω μέρος τους, αφαιρούμε την ψίχα και τη βάζουμε σε ένα μπολ. 
  • Αλέθουμε την ψίχα από το κολοκύθι και τη φυλάμε σε ένα μπολ. 
  • Αλατίζουμε τα λαχανικά και τα ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο. 
  • Με ένα κουτάλι γεμίζουμε τα κολοκύθια χωρίς να τα παραφουσκώσουμε. 
  • Τα σκεπάζουμε με το καπάκι τους και τα τοποθετούμε στο ταψί μας.

Για τη γέμιση

  • Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο ιδρώνουμε το κρεμμύδι, τα μανιτάρια και την ψίχα από τα κολοκύθια ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να μαλακώσουν. 
  • Τα αλατίζουμε, προσθέτουμε το σκόρδο και μόλις μυρίσει ρίχνουμε το νερό και το ρύζι. 
  • Αλατίζουμε, σκεπάζουμε και αφήνουμε να σιγοβράσουν μέχρι να απορροφηθεί η υγρασία για 10 λεπτά περίπου. 
  • Προσθέτουμε τον άνηθο, τον χυμό λεμονιού και το σπανάκι. Αλατίζουμε αν χρειάζεται.
* * Μη ξεχάσετε να βαθμολογήσετε την συνταγή * *


Πηγή - www.yiannislucacos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου