¤ ¤
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤
Μερίδες : Για 10 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 20΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬✬
Παγωτό τιραμισού, με ακαταμάχητη γεύση και θεϊκή υφή! Δοκιμάστε το όλοι
Υλικά
Υλικά
- 4 αυγά χωρισμένα (βιολογικά και ολόφρεσκα)
- 100 γραμ. ζάχαρη
- 1 πρέζα αλάτι
- 300 γραμ. μασκαρπόνε
- 100 γραμ. κρασί μαρσάλα (ή βινσάντο)
- 300 γραμ. κρέμα γάλακτος 35%
- 12-14 μπισκότα σαβουαγιάρ
- 1 μεγάλο φλ. δυνατό καφέ espresso σε θερμ. δωμ.
Για το σερβίρισμα
- κακαό
- καρούλια σοκολάτας
Εκτέλεση
- Για το παγωτό τιραμισού, θα χρησιμοποιήσουμε μικρή μακρόστενη φόρμα για κέικ. Την ντύνουμε με μεμβράνη. Την παγώνουμε στην κατάψυξη. Αφήνουμε τον καφέ να κρυώσει καλά.
- Σε μπολ βάζουμε τους κρόκους με τη μισή ζάχαρη και χτυπάμε με μίξερ χειρός να ασπρίσουν, να αφρατέψουν και να διπλασιαστούν σε όγκο.
- Χτυπάμε με σύρμα το μασκαρπόνε με το κρασί μαρσάλα και το ρίχνουμε στους κρόκους.
- Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε παχύρευστη μορφή και την προσθέτουμε στο μείγμα.
- Χτυπάμε τα ασπράδια με το αλάτι να σχηματίσουν απαλές κορυφές, σε μέτρια ταχύτητα. Βροχηδόν ρίχνουμε τη ζάχαρη και χτυπάμε δυνατά για 1΄, να γυαλίσει η μαρέγκα.
- Τη ρίχνουμε στο μείγμα και απαλά ανακατεύουμε με σπάτουλα να ομογενοποιηθεί.
- Κάνουμε μία στρώση κρέμας στη φόρμα. Βουτάμε ένα ένα τα μπισκότα στον καφέ και κάνουμε μία στρώση μπισκότα σαβουαγιάρ. Επαναλαμβάνουμε στρώση κρέμα- στρώση μπισκότα και τελειώνουμε με κρέμα.
- Ισιώνουμε την επιφάνεια και παγώνουμε στην κατάψυξη το παγωτό, για να σφίξει καλά. Αναποδογυρίζουμε τη φόρμα. Αφαιρούμε τη μεμβράνη. Αφήνουμε λίγο σε θερμοκρασία δωματίου να μαλακώσει.
- Κόβουμε σε φέτες το παγωτό τιραμισού και πασπαλίζουμε κακάο και καρούλια σοκολάτας.
*
* Μη ξεχάσετε να βαθμολογήσετε την συνταγή * *
Πηγή - www.argiro.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου