ΜΕΝΟΥ

Pages

Παγωτό τιραμισού


¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤

Συνταγή : Αργυρώ Μπαρμπαρίγου
Μερίδες : Για 10 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 20΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬



Παγωτό τιραμισού, με ακαταμάχητη γεύση και θεϊκή υφή! Δοκιμάστε το όλοι


Υλικά
  • 4 αυγά χωρισμένα (βιολογικά και ολόφρεσκα)
  • 100 γραμ. ζάχαρη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 300 γραμ. μασκαρπόνε
  • 100 γραμ. κρασί μαρσάλα (ή βινσάντο)
  • 300 γραμ. κρέμα γάλακτος 35%
  • 12-14 μπισκότα σαβουαγιάρ
  • 1 μεγάλο φλ. δυνατό καφέ espresso σε θερμ. δωμ.

Για το σερβίρισμα
  • κακαό
  • καρούλια σοκολάτας


Εκτέλεση
  • Για το παγωτό τιραμισού, θα χρησιμοποιήσουμε μικρή μακρόστενη φόρμα για κέικ. Την ντύνουμε με μεμβράνη. Την παγώνουμε στην κατάψυξη. Αφήνουμε τον καφέ να κρυώσει καλά.
  • Σε μπολ βάζουμε τους κρόκους με τη μισή ζάχαρη και χτυπάμε με μίξερ χειρός να ασπρίσουν, να αφρατέψουν και να διπλασιαστούν σε όγκο.
  • Χτυπάμε με σύρμα το μασκαρπόνε με το κρασί μαρσάλα και το ρίχνουμε στους κρόκους.
  • Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε παχύρευστη μορφή και την προσθέτουμε στο μείγμα.
  • Χτυπάμε τα ασπράδια με το αλάτι να σχηματίσουν απαλές κορυφές, σε μέτρια ταχύτητα. Βροχηδόν ρίχνουμε τη ζάχαρη και χτυπάμε δυνατά για 1΄, να γυαλίσει η μαρέγκα.
  • Τη ρίχνουμε στο μείγμα και απαλά ανακατεύουμε με σπάτουλα να ομογενοποιηθεί.
  • Κάνουμε μία στρώση κρέμας στη φόρμα. Βουτάμε ένα ένα τα μπισκότα στον καφέ και κάνουμε μία στρώση μπισκότα σαβουαγιάρ. Επαναλαμβάνουμε στρώση κρέμα- στρώση μπισκότα και τελειώνουμε με κρέμα.
  • Ισιώνουμε την επιφάνεια και παγώνουμε στην κατάψυξη το παγωτό, για να σφίξει καλά. Αναποδογυρίζουμε τη φόρμα. Αφαιρούμε τη μεμβράνη. Αφήνουμε λίγο σε θερμοκρασία δωματίου να μαλακώσει.
  • Κόβουμε σε φέτες το παγωτό τιραμισού και πασπαλίζουμε κακάο και καρούλια σοκολάτας.
* * Μη ξεχάσετε να βαθμολογήσετε την συνταγή * *


Πηγή - www.argiro.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου