¤ ¤
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤
Συνταγή : Μαρία Αργύρη
Μερίδες : Για 40 τμχ.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 15΄, Ψήσιμο 30΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬✬
Υλικά
- 2/3 φλιτζ. καλαμποκέλαιο ή ελαιόλαδο
- 1 ποτήρι λευκό κρασί
- 1/2 κιλό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1 κουτ. γλυκού αλάτι
- 1 κουτ. γλυκού πάπρικα (γλυκιά ή καυτερή ή καπνιστή)
- 250 γρ. κίτρινα τυριά, τριμμένα (επιλέγουμε δύο διαφορετικά, ένα με ήπια γεύση και ένα με έντονη)
Διαδικασία
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C και στρώνουμε με λαδόκολλα μια λαμαρίνα ή ένα μεγάλο ταψί.
- Χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα του μίξερ, με το φτερό, το λάδι, το κρασί, το αλεύρι, το αλάτι και την πάπρικα για 2 - 3 λεπτά.
- Μόλις ομογενοποιηθούν, χαμηλώνουμε περισσότερο την ταχύτητα, προσθέτουμε τα τυριά και συνεχίζουμε το χτύπημα 1 - 2 λεπτά.
- Όταν έχουμε μια ζύμη, η οποία δεν κολλάει στα χέρια, σταματάμε το μίξερ.
- Πλάθουμε ισομεγέθη, λεπτά μπαστουνάκια και τα αραδιάζουμε πάνω στη λαδόκολλα.
- Ψήνουμε τα κριτσίνια, στον αέρα, για περίπου μισή ώρα, μέχρι να πάρουν χρώμα.
Μυστικό
- Πριν τα βάλουμε στον φούρνο, αν θέλουμε, ρολάρουμε τα μπαστουνάκια ζύμης σε σουσάμι.
*
* Μη ξεχάσετε να βαθμολογήσετε την συνταγή * *
Πηγή - www.gastronomos.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου