¤ ¤
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤
Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος
Μερίδες : για 8-10 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 70΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬✬
Υλικά
- 150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 60 γρ. κακάο, άγλυκο
- 1 κ.γ. σόδα μαγειρική
- ½ κ.γ. αλάτι
- 3 μεγάλες μπανάνες, ώριμες
- 60 γρ. βούτυρο, λιωμένο
- 60 ml ηλιέλαιο
- 1 μεγάλο αβγό
- 180 γρ. ζάχαρη καστανή
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 1 φλ. σταγόνες σοκολάτας
Διαδικασία
- Προθερμαίνουμε τo φούρνο στους 170οC.
- Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το κακάο, τη σόδα και το αλάτι, ανακατεύουμε με σύρμα και αφήνουμε στην άκρη.
- Σε ένα μούλτι βάζουμε τις μπανάνες και χτυπάμε μέχρι να γίνουν πολτός.
- Αδειάζουμε τον πολτό μπανάνας σε ένα μπολ και ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο και το ηλιέλαιο.
- Ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Προσθέτουμε το αβγό, τη ζάχαρη, το εκχύλισμα βανίλιας και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
- Ενώνουμε το μείγμα του αλευριού με το μείγμα της μπανάνας και ανακατεύουμε μέχρι να απορροφηθούν όλα τα υλικά.
- Βάζουμε τέλος και τις σταγόνες σοκολάτας, ανακατεύουμε και αδειάζουμε το μείγμα σε μακρόστενη φόρμα, που από πριν έχουμε στρώσει με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
- Βάζουμε στο φούρνο και ψήνουμε για 45-50 λεπτά.
- Βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει και ξεφορμάρουμε.
* * Μη ξεχάσετε να βαθμολογήσετε την συνταγή * *
Πηγή - www.dimitrisskarmoutsos.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου