¤ ¤
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤
Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος.
Μερίδες : Για 2 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 80΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬✬
Συστατικά
- 5 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένο
- 250 γρ. μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
- αλάτι, κατά βούληση
- πιπέρι, κατά βούληση
- 3 κ.σ. κρέμα βαλσαμικού
- 500 γρ. φασόλια γίγαντες
- 1 κρεμμύδι μεγάλο, ψιλοκομμένο
- 1 κ.σ. ντοματοπελτέ
- 1 κύβο λαχανικών
- 1 φλ. κρασί κόκκινο, ξηρό
- 400 γρ. ντομάτα κονκασέ
- 10 ντοματίνια, κομμένα στη μέση
- ½ κ.γ. ζάχαρη
- 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
- ½ κ.γ. ρίγανη
- 3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα, για γαρνιτούρα
Τρόπος παρασκευής
- Σε ένα τηγάνι βάζουμε 3 κ.σ. ελαιόλαδο να κάψει, ρίχνουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για 1 λεπτό.
- Προσθέτουμε τα μανιτάρια, ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 5 περίπου λεπτά.
- Σβήνουμε με την κρέμα βαλσαμικού, αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη.
- Από την προηγούμενη νύχτα, μουλιάζουμε τα φασόλια γίγαντες σε μπόλικο νερό.
- Την επόμενη μέρα σουρώνουμε τα φασόλια και τα ξεπλένουμε με μπόλικο τρεχούμενο νερό.
- Σε μία κατσαρόλα με νερό βάζουμε τα φασόλια, χωρίς να τα αλατίσουμε, και τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 40 λεπτά.
- Σουρώνουμε και αφήνουμε τα φασόλια στην άκρη.
- Στην ίδια κατσαρόλα βάζουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί, ρίχνουμε το κρεμμύδι και τη δεύτερη σκελίδα σκόρδου και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά για 3-4 λεπτά.
- Ρίχνουμε τον ντοματοπελτέ και τον κύβο λαχανικών, ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί ο κύβος και σβήνουμε με το κρασί.
- Περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
- Προσθέτουμε την ντομάτα κονκασέ, τα ντοματίνια, τη ζάχαρη, την πάπρικα, τη ρίγανη, λίγο αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τα φασόλια, που βράσαμε από πριν.
- Προσθέτουμε 4 φλ. νερό, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για 15 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
- Ρίχνουμε τα σοταρισμένα μανιτάρια, ανακατεύουμε και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 4 - 5 λεπτά και αποσύρουμε από τη φωτιά. Πασπαλίζουμε με το φρέσκο κρεμμυδάκι και σερβίρουμε
Πηγή - www.dimitrisskarmoutsos.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου