ΜΕΝΟΥ

Pages

Φασόλια με κόκκινη σάλτσα και μανιτάρια


¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤

Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος.
Μερίδες : Για 2 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 80΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬


Συστατικά

  • 5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένο
  • 250 γρ. μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
  • αλάτι, κατά βούληση
  • πιπέρι, κατά βούληση
  • 3 κ.σ. κρέμα βαλσαμικού
  • 500 γρ. φασόλια γίγαντες
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο, ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. ντοματοπελτέ
  • 1 κύβο λαχανικών
  • 1 φλ. κρασί κόκκινο, ξηρό
  • 400 γρ. ντομάτα κονκασέ
  • 10 ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • ½ κ.γ. ζάχαρη
  • 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
  • ½ κ.γ. ρίγανη
  • 3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα, για γαρνιτούρα

Τρόπος παρασκευής

  • Σε ένα τηγάνι βάζουμε 3 κ.σ. ελαιόλαδο να κάψει, ρίχνουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για 1 λεπτό.
  • Προσθέτουμε τα μανιτάρια, ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 5 περίπου λεπτά.
  • Σβήνουμε με την κρέμα βαλσαμικού, αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη.
  • Από την προηγούμενη νύχτα, μουλιάζουμε τα φασόλια γίγαντες σε μπόλικο νερό.
  • Την επόμενη μέρα σουρώνουμε τα φασόλια και τα ξεπλένουμε με μπόλικο τρεχούμενο νερό.
  • Σε μία κατσαρόλα με νερό βάζουμε τα φασόλια, χωρίς να τα αλατίσουμε, και τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 40 λεπτά.
  • Σουρώνουμε και αφήνουμε τα φασόλια στην άκρη.
  • Στην ίδια κατσαρόλα βάζουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί, ρίχνουμε το κρεμμύδι και τη δεύτερη σκελίδα σκόρδου και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά για 3-4 λεπτά.
  • Ρίχνουμε τον ντοματοπελτέ και τον κύβο λαχανικών, ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί ο κύβος και σβήνουμε με το κρασί.
  • Περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  • Προσθέτουμε την ντομάτα κονκασέ, τα ντοματίνια, τη ζάχαρη, την πάπρικα, τη ρίγανη, λίγο αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τα φασόλια, που βράσαμε από πριν.
  • Προσθέτουμε 4 φλ. νερό, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για 15 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
  • Ρίχνουμε τα σοταρισμένα μανιτάρια, ανακατεύουμε και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 4 - 5 λεπτά και αποσύρουμε από τη φωτιά. Πασπαλίζουμε με το φρέσκο κρεμμυδάκι και σερβίρουμε


Πηγή - www.dimitrisskarmoutsos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου