ΜΕΝΟΥ

Pages

Πράσινη σαλάτα κρητική με γαρίδες


¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤

Συνταγή : Γαστρονόμος
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 20΄, Μαγείρεμα 5΄- 6΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬



Για την 7η εβδομάδα του διαγωνισμού «Συνταγές της τελευταίας στιγμής», η δεύτερη συνταγή που προκρίθηκε είναι του Φοίβου Σταμπολιάδη.


Υλικά

  • 20 γαρίδες νο 3, ακαθάριστες
  • 1/2 κιλό σταμναγκάθι, καθαρισμένο
  • 1 ματσάκι ρόκα, καθαρισμένη
  • λίγος μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • 12 τοματίνια
  • 1 σκελίδα σκόρδου, λιωμένη
  • λίγο φρέσκο τζίντζερ, τριμμένο (όχι απαραίτητα)
  • 2-3 μεγάλα κρίθινα παξιμάδια
  • γραβιέρα Κρήτης σε λεπτά λωρίδες ή φλούδες, για το γαρνίρισμα
  • ελαιόλαδο και βαλσαμικό ξίδι, κατά βούληση, για να μαρινάρουμε τις γαρίδες

Διαδικασία

  • Βράζουμε τις γαρίδες σε αλατισμένο νερό για 5-6 λεπτά. Τις στραγγίζουμε. Σε ένα μπολ βάζουμε λάδι, βαλσαμικό, το σκόρδο και λίγο τζίντζερ (αν θέλουμε). 
  • Βάζουμε τις γαρίδες στο μπολ, ανακατεύουμε και τις αφήνουμε να μαριναριστούν για 15 λεπτά.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το σταμναγκάθι ωμό, τη ρόκα, τα ντοματίνια και το μαϊντανό. Καθαρίζουμε τις γαρίδες, τις προσθέτουμε στο μπολ με τα σαλατικά και αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση. 
  • Βρέχουμε (αν θέλουμε) τα παξιμάδια, τα σπάμε σε κομμάτια και τα βάζουμε στο μπολ. Προσθέτουμε και τη γραβιέρα και περιχύνουμε τη σαλάτα με ελαιόλαδο, κατά προτίμηση αγουρέλαιο.

Συνοδεύουμε με

  • Γιαούρτι στραγγιστό ανακατεμένο με ξύσμα λεμονιού, ψιλοκομμένο μαϊντανό και ελάχιστο αλάτι.
* * Μη ξεχάσετε να βαθμολογήσετε την συνταγή * *

 

Πηγή - www.gastronomos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου