¤ ¤
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤
Συνταγή : Γαστρονόμος
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 20΄, Μαγείρεμα 5΄- 6΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬✬
Για την 7η εβδομάδα του διαγωνισμού «Συνταγές της τελευταίας στιγμής», η δεύτερη συνταγή που προκρίθηκε είναι του Φοίβου Σταμπολιάδη.
Υλικά
- 20 γαρίδες νο 3, ακαθάριστες
- 1/2 κιλό σταμναγκάθι, καθαρισμένο
- 1 ματσάκι ρόκα, καθαρισμένη
- λίγος μαϊντανός, ψιλοκομμένος
- 12 τοματίνια
- 1 σκελίδα σκόρδου, λιωμένη
- λίγο φρέσκο τζίντζερ, τριμμένο (όχι απαραίτητα)
- 2-3 μεγάλα κρίθινα παξιμάδια
- γραβιέρα Κρήτης σε λεπτά λωρίδες ή φλούδες, για το γαρνίρισμα
- ελαιόλαδο και βαλσαμικό ξίδι, κατά βούληση, για να μαρινάρουμε τις γαρίδες
Διαδικασία
- Βράζουμε τις γαρίδες σε αλατισμένο νερό για 5-6 λεπτά. Τις στραγγίζουμε. Σε ένα μπολ βάζουμε λάδι, βαλσαμικό, το σκόρδο και λίγο τζίντζερ (αν θέλουμε).
- Βάζουμε τις γαρίδες στο μπολ, ανακατεύουμε και τις αφήνουμε να μαριναριστούν για 15 λεπτά.
- Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το σταμναγκάθι ωμό, τη ρόκα, τα ντοματίνια και το μαϊντανό. Καθαρίζουμε τις γαρίδες, τις προσθέτουμε στο μπολ με τα σαλατικά και αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση.
- Βρέχουμε (αν θέλουμε) τα παξιμάδια, τα σπάμε σε κομμάτια και τα βάζουμε στο μπολ. Προσθέτουμε και τη γραβιέρα και περιχύνουμε τη σαλάτα με ελαιόλαδο, κατά προτίμηση αγουρέλαιο.
Συνοδεύουμε με
- Γιαούρτι στραγγιστό ανακατεμένο με ξύσμα λεμονιού, ψιλοκομμένο μαϊντανό και ελάχιστο αλάτι.
*
* Μη ξεχάσετε να βαθμολογήσετε την συνταγή * *
Πηγή - www.gastronomos.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου