ΜΕΝΟΥ

Pages

Μακαρονάδα Aglio Olio


¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤

Συνταγή : Αργυρώ Μπαρμπαρίγου.
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 2΄, Μαγείρεμα 7΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬



Κλασική ιταλική συνταγή μακαρονάδα aglio olio e peperoncino, με ελαιόλαδο, σκόρδο και τσίλι. Εύκολη, γρήγορη και οικονομική που γίνεται σε λιγότερο από 10'.


Συστατικά
  • 500 γραμ. σπαγγέτι
  • 4 κ.σ ελαιόλαδο
  • 4 σκ. σκόρδο
  • 1-2 καυτερές πιπεριές τσίλι
  • αλάτι
  • λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο προαιρετικά

Τρόπος παρασκευής
  • Ξεκινάμε την εύκολη μακαρονάδα aglio olio βράζοντας πρώτα τα ζυμαρικά σε μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει μέχρι να γίνουν al dente.
  • Σε μεγάλο βαθύ τηγάνι, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σκόρδο μαζί με την ψιλοκομμένη πιπερίτσα για 1-2′, χωρίς να πάρουν χρώμα. 
  • Με τσιμπίδα παίρνουμε τα μακαρόνια καθώς στάζουν από την κατσαρόλα και τα ρίχνουμε μέσα στο λάδι με την πιπερίτσα. Ανακατεύουμε πολύ καλά. 

  • Προσθέτουμε προαιρετικά ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε αμέσως.

* * Μη ξεχάσετε να βαθμολογήσετε την συνταγή * *

Πηγή - www.argiro.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου