¤ ¤
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 2΄, Μαγείρεμα 7΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬✬
Κλασική ιταλική συνταγή μακαρονάδα aglio olio e peperoncino, με ελαιόλαδο, σκόρδο και τσίλι. Εύκολη, γρήγορη και οικονομική που γίνεται σε λιγότερο από 10'.
Συστατικά
Συστατικά
- 500 γραμ. σπαγγέτι
- 4 κ.σ ελαιόλαδο
- 4 σκ. σκόρδο
- 1-2 καυτερές πιπεριές τσίλι
- αλάτι
- λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο προαιρετικά
Τρόπος παρασκευής
- Ξεκινάμε την εύκολη μακαρονάδα aglio olio βράζοντας πρώτα τα ζυμαρικά σε μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει μέχρι να γίνουν al dente.
- Σε μεγάλο βαθύ τηγάνι, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σκόρδο μαζί με την ψιλοκομμένη πιπερίτσα για 1-2′, χωρίς να πάρουν χρώμα.
- Με τσιμπίδα παίρνουμε τα μακαρόνια καθώς στάζουν από την κατσαρόλα και τα ρίχνουμε μέσα στο λάδι με την πιπερίτσα. Ανακατεύουμε πολύ καλά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου