¤ ¤
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤
Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 15΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬✬
Υλικά
- 4 λουκάνικα Φρανκφούρτης
- 2-3 αβοκάντο, ώριμα
- 1 φλ. φιστίκια Αιγίνης αλατισμένα, θρυμματισμένα
- 2 κ.σ. χυμός λεμονιού
- 1 κ.γ. κόλιανδρο
- αλάτι, κατά βούληση
- πιπέρι, κατά βούληση
- 2 ντομάτες ώριμες, περασμένες από τον τρίφτη
- 4 κ.σ. κέτσαπ
- 4 κ.σ. μαγιονέζα
- 2 κ.σ. τυρί κρέμα
- 4 ψωμάκια για hot dog
Διαδικασία
- Σε ένα κατσαρολάκι με αλατισμένο νερό, που βράζει, ρίχνουμε τα λουκάνικα και βράζουμε για 5 λεπτά.
- Σουρώνουμε το νερό και αποσύρουμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά.
- Σκεπάζουμε το κατσαρολάκι με το καπάκι και διατηρούμε τα λουκάνικα ζεστά.
- Κόβουμε το αβοκάντο στη μέση, αφαιρούμε τη σάρκα του και τη μεταφέρουμε σε ένα μπολ.
- Προσθέτουμε τα φιστίκια Αιγίνης, το χυμό λεμονιού, τον κόλιανδρο, αλάτι και πιπέρι, πολτοποιούμε με τη βοήθεια ενός πιρουνιού και αφήνουμε στην άκρη.
- Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε την τριμμένη ντομάτα, το κέτσαπ και ανακατεύουμε.
- Σε ένα τρίτο μπολ ανακατεύουμε τη μαγιονέζα με το τυρί κρέμα και αλατοπιπερώνουμε.
- Κόβουμε τα ψωμάκια στη μέση.
- Απλώνουμε σε κάθε ψωμάκι 2 κ.σ από το μείγμα ντομάτας - κέτσαπ και από πάνω βάζουμε 1 λουκάνικο.
- Βάζουμε σε κάθε ψωμάκι 3 κ.σ. άλειμμα αβοκάντο, τελειώνουμε με το μείγμα μαγιονέζας - κρέμας τυριού και σερβίρουμε.
* * Μη ξεχάσετε να βαθμολογήσετε την συνταγή * *
Πηγή - www.dimitrisskarmoutsos.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου