ΜΕΝΟΥ

Pages

Hot dogs με λουκάνικα Φρανκφούρτης και άλειμμα αβοκάντο


¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤

Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 15΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬


Υλικά
  • 4 λουκάνικα Φρανκφούρτης
  • 2-3 αβοκάντο, ώριμα
  • 1 φλ. φιστίκια Αιγίνης αλατισμένα, θρυμματισμένα
  • 2 κ.σ. χυμός λεμονιού
  • 1 κ.γ. κόλιανδρο
  • αλάτι, κατά βούληση
  • πιπέρι, κατά βούληση
  • 2 ντομάτες ώριμες, περασμένες από τον τρίφτη
  • 4 κ.σ. κέτσαπ
  • 4 κ.σ. μαγιονέζα
  • 2 κ.σ. τυρί κρέμα
  • 4 ψωμάκια για hot dog

Διαδικασία

  • Σε ένα κατσαρολάκι με αλατισμένο νερό, που βράζει, ρίχνουμε τα λουκάνικα και βράζουμε για 5 λεπτά.
  • Σουρώνουμε το νερό και αποσύρουμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά.
  • Σκεπάζουμε το κατσαρολάκι με το καπάκι και διατηρούμε τα λουκάνικα ζεστά.
  • Κόβουμε το αβοκάντο στη μέση, αφαιρούμε τη σάρκα του και τη μεταφέρουμε σε ένα μπολ.
  • Προσθέτουμε τα φιστίκια Αιγίνης, το χυμό λεμονιού, τον κόλιανδρο, αλάτι και πιπέρι, πολτοποιούμε με τη βοήθεια ενός πιρουνιού και αφήνουμε στην άκρη.
  • Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε την τριμμένη ντομάτα, το κέτσαπ και ανακατεύουμε.
  • Σε ένα τρίτο μπολ ανακατεύουμε τη μαγιονέζα με το τυρί κρέμα και αλατοπιπερώνουμε.
  • Κόβουμε τα ψωμάκια στη μέση.
  • Απλώνουμε σε κάθε ψωμάκι 2 κ.σ από το μείγμα ντομάτας - κέτσαπ και από πάνω βάζουμε 1 λουκάνικο.
  • Βάζουμε σε κάθε ψωμάκι 3 κ.σ. άλειμμα αβοκάντο, τελειώνουμε με το μείγμα μαγιονέζας - κρέμας τυριού και σερβίρουμε.
* * Μη ξεχάσετε να βαθμολογήσετε την συνταγή * *


Πηγή - www.dimitrisskarmoutsos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου