ΜΕΝΟΥ

Pages

Στήθος κοτόπουλο με κρούστα παρμεζάνας


¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤

Συνταγή : Πέτρος Συρίγος.
Μερίδες : Για 6 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 15΄, Ψήσιμο 30΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬


Αγαπημένη συνταγή που θα λατρέψει όλη η οικογένεια!

Υλικά

Για τη caesar sauce
  • 420gr. μαγιονέζα
  • 1 κ.γλ. μουστάρδα
  • 20gr. αντζούγια
  • 7 gr. σόγια sauce
  • 1 κ.σ. worcestershire sauce
  • ½ σκελίδα σκόρδο
  • 2-3 σταγόνες ταμπάσκο
  • 1 κ.γ. χυμό λεμόνι

Για την κρούστα του κοτόπουλου

  • 4 στήθη κοτόπουλο
  • 1 κούπα παρμεζάνα
  • 1 κούπα φρυγανιά
  • 1 χούφτα μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 3κ.σ βούτυρο
  • 5 κ.σ ηλιέλαιο
  • ½ κ.γ μπούκοβο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Ξεκινάμε με τη caesar sauce
  • Βάζουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ να πολτοποιηθούν καλά και στη συνέχεια ανακατεύουμε με τη μαγιονέζα.

Για την κρούστα

  • Aνακατεύουμε σε ένα μπολ την παρμεζάνα, τη φρυγανιά και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό. Ανοίγουμε το φιλέτο κοτόπουλο σαν πεταλούδα(στα 2 δηλαδή, αλλά φροντίζουμε να παραμείνουν ενωμένα τα κομμάτια). 
  • Σε ένα τηγάνι βάζουμε λάδι, βούτυρο, σκόρδο και μπούκοβο και σοτάρουμε το κοτόπουλο και από τις δύο πλευρές , σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
  • Μεταφέρουμε τα φιλέτα σε ένα ταψάκι. Απλώνουμε 1 κ.σ Caesar sauce σε κάθε φιλέτο. 
  • Προσθέτουμε 1 κ.σ από το μείγμα παρμεζάνας πάνω από τη sauce και ψήνουμε στους 220 βαθμούς στην αντίσταση, ψηλά στον φούρνο, μέχρι να ροδίσουν τα φιλέτα. 
  • Με την υπόλοιπη sauce μπορούμε να φτιάξουμε μια σαλάτα ή να την κρατήσουμε στο ψυγείο έως 3 ημέρες.
* * Μη ξεχάσετε να βαθμολογήσετε την συνταγή * *

Πηγή - petros-syrigos.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου