¤ ¤
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤
Συνταγή : Πέτρος Συρίγος.
Μερίδες : Για 6 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 15΄, Ψήσιμο 30΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬✬
Αγαπημένη συνταγή που θα λατρέψει όλη η οικογένεια!
Υλικά
Για τη caesar sauce
- 420gr. μαγιονέζα
- 1 κ.γλ. μουστάρδα
- 20gr. αντζούγια
- 7 gr. σόγια sauce
- 1 κ.σ. worcestershire sauce
- ½ σκελίδα σκόρδο
- 2-3 σταγόνες ταμπάσκο
- 1 κ.γ. χυμό λεμόνι
Για την κρούστα του κοτόπουλου
- 4 στήθη κοτόπουλο
- 1 κούπα παρμεζάνα
- 1 κούπα φρυγανιά
- 1 χούφτα μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 3κ.σ βούτυρο
- 5 κ.σ ηλιέλαιο
- ½ κ.γ μπούκοβο
- 1 σκελίδα σκόρδο
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Ξεκινάμε με τη caesar sauce
- Βάζουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ να πολτοποιηθούν καλά και στη συνέχεια ανακατεύουμε με τη μαγιονέζα.
Για την κρούστα
- Aνακατεύουμε σε ένα μπολ την παρμεζάνα, τη φρυγανιά και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό. Ανοίγουμε το φιλέτο κοτόπουλο σαν πεταλούδα(στα 2 δηλαδή, αλλά φροντίζουμε να παραμείνουν ενωμένα τα κομμάτια).
- Σε ένα τηγάνι βάζουμε λάδι, βούτυρο, σκόρδο και μπούκοβο και σοτάρουμε το κοτόπουλο και από τις δύο πλευρές , σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
- Μεταφέρουμε τα φιλέτα σε ένα ταψάκι. Απλώνουμε 1 κ.σ Caesar sauce σε κάθε φιλέτο.
- Προσθέτουμε 1 κ.σ από το μείγμα παρμεζάνας πάνω από τη sauce και ψήνουμε στους 220 βαθμούς στην αντίσταση, ψηλά στον φούρνο, μέχρι να ροδίσουν τα φιλέτα.
- Με την υπόλοιπη sauce μπορούμε να φτιάξουμε μια σαλάτα ή να την κρατήσουμε στο ψυγείο έως 3 ημέρες.
* * Μη ξεχάσετε να βαθμολογήσετε την συνταγή * *
Πηγή - petros-syrigos.com
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου