¤ ¤
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤
Συνταγή : Άννα Ναθαναηλίδου
Μερίδες : Για 12 τμχ.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 5΄, Ψήσιμο 20΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬✬
Υγιεινό, νόστιμο και πηγή ενέργειας είναι αυτό το σνακ!
Υλικά
- ½ φλιτζ. τσαγιού νιφάδες βρόμης
- 1/2 φλιτζ. τσαγιού καστανή ζάχαρη
- 2/3 φλιτζ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 80 γρ. μέλι
- 1 κουτ. σούπας γάλα φρέσκο
- 60 ml ελαιόλαδο
- 1 αυγό ελαφρώς χτυπημένο
- ελάχιστο αλάτι
- 1/3 κουτ. γλυκού κανέλα
- 60 γρ. αμύγδαλα, χοντροκομμένα
- 60 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
- 70 γρ. ξερά δαμάσκηνα, χωρίς κουκούτσι, ψιλοκομμένα
Διαδικασία
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170° C και καλύπτουμε ένα ρηχό ταψί με λαδόκολλα.
- Σε βαθύ μπολ ανακατεύουμε τη βρόμη με τη ζάχαρη, το ελαιόλαδο, το γάλα και το αλεύρι με την κανέλα και το αλάτι, μέχρι να σχηματιστεί μια σφιχτή ζύμη.
- Προσθέτουμε τα δαμάσκηνα, τα αμύγδαλα και τη σοκολάτα και ανακατεύουμε ώστε να σκορπιστούν ομοιόμορφα.
- Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί με τη λαδόκολλα, το πιέζουμε με τα χέρια μας και το ανοίγουμε σε ένα ισόπαχο παραλληλόγραμμο περίπου 20x30 εκ.
- Ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.
- Ξεφουρνίζουμε, αφήνουμε 5 λεπτά να κρυώσει και κόβουμε σε κομμάτια.
Πηγή - www.gastronomos.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου