ΜΕΝΟΥ

Pages

Μπάρα δημητριακών με βρόμη, σοκολάτα και δαμάσκηνα


¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤

Συνταγή : Άννα Ναθαναηλίδου
Μερίδες : Για 12 τμχ.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 5΄, Ψήσιμο 20΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬


Υγιεινό, νόστιμο και πηγή ενέργειας είναι αυτό το σνακ!
 
Υλικά
  • ½ φλιτζ. τσαγιού νιφάδες βρόμης
  • 1/2 φλιτζ. τσαγιού καστανή ζάχαρη
  • 2/3 φλιτζ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 80 γρ. μέλι
  • 1 κουτ. σούπας γάλα φρέσκο
  • 60 ml ελαιόλαδο
  • 1 αυγό ελαφρώς χτυπημένο
  • ελάχιστο αλάτι
  • 1/3 κουτ. γλυκού κανέλα
  • 60 γρ. αμύγδαλα, χοντροκομμένα
  • 60 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
  • 70 γρ. ξερά δαμάσκηνα, χωρίς κουκούτσι, ψιλοκομμένα

Διαδικασία
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170° C και καλύπτουμε ένα ρηχό ταψί με λαδόκολλα. 
  • Σε βαθύ μπολ ανακατεύουμε τη βρόμη με τη ζάχαρη, το ελαιόλαδο, το γάλα και το αλεύρι με την κανέλα και το αλάτι, μέχρι να σχηματιστεί μια σφιχτή ζύμη.
  • Προσθέτουμε τα δαμάσκηνα, τα αμύγδαλα και τη σοκολάτα και ανακατεύουμε ώστε να σκορπιστούν ομοιόμορφα. 
  • Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί με τη λαδόκολλα, το πιέζουμε με τα χέρια μας και το ανοίγουμε σε ένα ισόπαχο παραλληλόγραμμο περίπου 20x30 εκ. 
  • Ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσει. 
  • Ξεφουρνίζουμε, αφήνουμε 5 λεπτά να κρυώσει και κόβουμε σε κομμάτια. 


Πηγή - www.gastronomos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου