ΜΕΝΟΥ

Pages

Σαλάτα με ψητά μανιτάρια, αρωματικά βότανα και βινεγκρέτ



¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤

Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 30΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬




Υλικά
Για τη βινεγκρέτ

  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 4 κ.σ. ξύδι βαλσάμικο
  • 2 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • 5-6 ελιές καλαμών, χωρίς κουκούτσι
  • 1 κ.σ. θυμάρι φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • αλάτι, κατά βούληση
  • πιπέρι, φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση

Για τη σαλάτα
  • 500 γρ. μανιτάρια, κομμένα σε κομμάτια
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι, κατά βούληση
  • πιπέρι, φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση
  • 1 κ.γ. σκόρδο, σκόνη
  • 4 κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 3 κ.σ. άνηθο, ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. μάραθο, ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. ρίγανη φρέσκια, ψιλοκομμένη


Διαδικασία
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
  
Για τη βινεγκρέτ
  • Bάζουμε στον κάδο του μούλτι το ελαιόλαδο, το βαλσάμικο, το χυμό λεμονιού, τις ελιές, το θυμάρι και χτυπάμε μέχρι να πάρουμε μία παχύρευστη σάλτσα.
  • Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε τη βινεγκρέτ στην άκρη.

Για τη σαλάτα
  • Στη λαμαρίνα του φούρνου αραδιάζουμε τα μανιτάρια.
  • Ραντίζουμε τα μανιτάρια με το ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε, πασπαλίζουμε με τη σκόνη σκόρδου και ανακατεύουμε με τα χέρια να ενωθούν τα υλικά.
  • Βάζουμε στο φούρνο και ψήνουμε στον αέρα για 20 λεπτά.
  • Βγάζουμε τη λαμαρίνα από το φούρνο και αφήνουμε τα μανιτάρια να κρυώσουν.
  • Σε μία σαλατιέρα βάζουμε τα μανιτάρια, το φρέσκο κρεμμυδάκι, τον άνηθο, το μάραθο, τη φρέσκια ρίγανη και ανακατεύουμε καλά.
  • Περιχύνουμε με τη βινεγκρέτ, ανακατεύουμε ξανά και σερβίρουμε.
* * Μη ξεχάσετε να βαθμολογήσετε την συνταγή * *

Πηγή - www.dimitrisskarmoutsos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου