¤ ¤
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 30΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬✬
Υλικά
Για τη βινεγκρέτ
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 4 κ.σ. ξύδι βαλσάμικο
- 2 κ.σ. χυμό λεμονιού
- 5-6 ελιές καλαμών, χωρίς κουκούτσι
- 1 κ.σ. θυμάρι φρέσκο, ψιλοκομμένο
- αλάτι, κατά βούληση
- πιπέρι, φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση
Για τη σαλάτα
- 500 γρ. μανιτάρια, κομμένα σε κομμάτια
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι, κατά βούληση
- πιπέρι, φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση
- 1 κ.γ. σκόρδο, σκόνη
- 4 κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
- 3 κ.σ. άνηθο, ψιλοκομμένο
- 1 κ.σ. μάραθο, ψιλοκομμένο
- 1 κ.σ. ρίγανη φρέσκια, ψιλοκομμένη
Διαδικασία
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
Για τη βινεγκρέτ
- Bάζουμε στον κάδο του μούλτι το ελαιόλαδο, το βαλσάμικο, το χυμό λεμονιού, τις ελιές, το θυμάρι και χτυπάμε μέχρι να πάρουμε μία παχύρευστη σάλτσα.
- Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε τη βινεγκρέτ στην άκρη.
Για τη σαλάτα
- Στη λαμαρίνα του φούρνου αραδιάζουμε τα μανιτάρια.
- Ραντίζουμε τα μανιτάρια με το ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε, πασπαλίζουμε με τη σκόνη σκόρδου και ανακατεύουμε με τα χέρια να ενωθούν τα υλικά.
- Βάζουμε στο φούρνο και ψήνουμε στον αέρα για 20 λεπτά.
- Βγάζουμε τη λαμαρίνα από το φούρνο και αφήνουμε τα μανιτάρια να κρυώσουν.
- Σε μία σαλατιέρα βάζουμε τα μανιτάρια, το φρέσκο κρεμμυδάκι, τον άνηθο, το μάραθο, τη φρέσκια ρίγανη και ανακατεύουμε καλά.
- Περιχύνουμε με τη βινεγκρέτ, ανακατεύουμε ξανά και σερβίρουμε.
*
* Μη ξεχάσετε να βαθμολογήσετε την συνταγή * *
Πηγή - www.dimitrisskarmoutsos.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου