¤ ¤
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤
Συνταγή : Γιάννης Λουκάκος
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : ??
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬✬
Υλικά
- 1.000 γρ. χταπόδι
- 80 γρ. ελαιόλαδο
- 300 γρ. κρεμμύδι, σε ψιλοκομμένο καρέ
- 30 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
- 50 γρ. πελτές ντομάτας
- 350 γρ. κόκκινο κρασί
- 500 γρ. ντομάτα κονκασέ
- 500 γρ. μακαρόνι κοφτό
- 20 γρ. ούζο
- 400 γρ. νερό
- 2 γρ. δενδρολίβανο, 2-3 κλωνάρια περίπου
- 1 δάφνη
- 15 γρ. αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
- Ζεσταίνουμε μία κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το χταπόδι μέχρι να πάρει έντονο χρώμα.
- Αποσύρουμε το χταπόδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να πάρει χρώμα και να μαλακώσει.
- Προσθέτουμε το σκόρδο και μόλις μυρίσει, τον πελτέ της ντομάτας και ανακατεύουμε για 1 λεπτό περίπου. Σβήνουμε με το κόκκινο κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί εντελώς.
- Προσθέτουμε τη ντομάτα, το ούζο, τη δάφνη, το δεντρολίβανο και το νερό.
- Αλατίζουμε, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε σε χαμηλή θερμοκρασία μέχρι να μαλακώσει το χταπόδι.
- Προσθέτουμε το μακαρόνι και αν χρειαστεί χλιαρό νερό και αφήνουμε να σιγομαγειρευτεί σκεπασμένο μέχρι να είναι έτοιμο το μακαρόνι.
- Διορθώνουμε τη γεύση αν χρειάζεται και προσθέτουμε πιπέρι.
* * Μη ξεχάσετε να βαθμολογήσετε την συνταγή * *
Πηγή - www.yiannislucacos.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου