ΜΕΝΟΥ

Pages

Χταπόδι κοκκινιστό με κοφτό μακαρόνι



¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤

Συνταγή : Γιάννης Λουκάκος
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : ??
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬


Υλικά

  • 1.000 γρ. χταπόδι
  • 80 γρ. ελαιόλαδο
  • 300 γρ. κρεμμύδι, σε ψιλοκομμένο καρέ
  • 30 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 50 γρ. πελτές ντομάτας
  • 350 γρ. κόκκινο κρασί
  • 500 γρ. ντομάτα κονκασέ
  • 500 γρ. μακαρόνι κοφτό
  • 20 γρ. ούζο
  • 400 γρ. νερό
  • 2 γρ. δενδρολίβανο, 2-3 κλωνάρια περίπου
  • 1 δάφνη
  • 15 γρ. αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

  • Ζεσταίνουμε μία κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το χταπόδι μέχρι να πάρει έντονο χρώμα. 
  • Αποσύρουμε το χταπόδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να πάρει χρώμα και να μαλακώσει. 
  • Προσθέτουμε το σκόρδο και μόλις μυρίσει, τον πελτέ της ντομάτας και ανακατεύουμε για 1 λεπτό περίπου. Σβήνουμε με το κόκκινο κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί εντελώς. 
  • Προσθέτουμε τη ντομάτα, το ούζο, τη δάφνη, το δεντρολίβανο και το νερό. 
  • Αλατίζουμε, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε σε χαμηλή θερμοκρασία μέχρι να μαλακώσει το χταπόδι. 
  • Προσθέτουμε το μακαρόνι και αν χρειαστεί χλιαρό νερό και αφήνουμε να σιγομαγειρευτεί σκεπασμένο μέχρι να είναι έτοιμο το μακαρόνι. 
  • Διορθώνουμε τη γεύση αν χρειάζεται και προσθέτουμε πιπέρι.
* * Μη ξεχάσετε να βαθμολογήσετε την συνταγή * *


Πηγή - www.yiannislucacos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου