¤ ¤
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤
Συνταγή : Γιάννης Λουκάκος
Μερίδες : Για 2 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : ??
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬✬
Υλικά
Για τα τηγανητά αγγουράκια
- 200 γρ. αγγουράκι μέτριο ΕΔΕΜ
- 250 γρ. αλεύρι
- 2 αυγά χτυπημένα
- 100 γρ. πάνκο
Για την πικάντικη μαγιονέζα
- 2 γρ. τζίντζερ, σκόνη
- 200 γρ. μαγιονέζα
- 5 γρ. χυμός λεμονιού
- 1 πιπεριά τσίλι, ψιλοκομμένη
- 5 γρ. ζάχαρη άχνη
- 100 γρ. γιαούρτι
- άνηθος, ψιλοκομμένος
- αλάτι
Εκτέλεση
Για τα τηγανητά αγγουράκια
- Περνάμε τα αγγουράκια από το αλεύρι, το αυγό και το πάνκο. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία και αποθηκεύουμε σε ταψί με το πάνκο που περίσσεψε από το πανάρισμα.
- Ζεσταίνουμε το λάδι στους 180°C και τηγανίζουμε.
Για την πικάντικη μαγιονέζα
- Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε καλά.
Tip
- Μπορούμε να αποθηκεύσουμε τα αγγουράκια παναρισμένα στην κατάψυξη μέσα σε πάνκο και να έχουμε έναν γρήγορο μεζέ οποιαδήποτε στιγμή.
- Τηγανίζονται κατευθείαν από την κατάψυξη με την ίδια διαδικασία που αναγράφεται στη συνταγή.
* * Μη ξεχάσετε να βαθμολογήσετε την συνταγή * *
Πηγή - www.yiannislucacos.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου