ΜΕΝΟΥ

Pages

Τηγανητά αγγουράκια με πικάντικη μαγιονέζα


¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤

Συνταγή : Γιάννης Λουκάκος
Μερίδες : Για 2 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : ??
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬


Υλικά

Για τα τηγανητά αγγουράκια
  • 200 γρ. αγγουράκι μέτριο ΕΔΕΜ
  • 250 γρ. αλεύρι
  • 2 αυγά χτυπημένα
  • 100 γρ. πάνκο

Για την πικάντικη μαγιονέζα

  • 2 γρ. τζίντζερ, σκόνη
  • 200 γρ. μαγιονέζα
  • 5 γρ. χυμός λεμονιού
  • 1 πιπεριά τσίλι, ψιλοκομμένη
  • 5 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 100 γρ. γιαούρτι
  • άνηθος, ψιλοκομμένος
  • αλάτι

Εκτέλεση

Για τα τηγανητά αγγουράκια
  • Περνάμε τα αγγουράκια από το αλεύρι, το αυγό και το πάνκο. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία και αποθηκεύουμε σε ταψί με το πάνκο που περίσσεψε από το πανάρισμα. 
  • Ζεσταίνουμε το λάδι στους 180°C και τηγανίζουμε.

Για την πικάντικη μαγιονέζα

  • Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε καλά.

Tip

  • Μπορούμε να αποθηκεύσουμε τα αγγουράκια παναρισμένα στην κατάψυξη μέσα σε πάνκο και να έχουμε έναν γρήγορο μεζέ οποιαδήποτε στιγμή.
  • Τηγανίζονται κατευθείαν από την κατάψυξη με την ίδια διαδικασία που αναγράφεται στη συνταγή.
* * Μη ξεχάσετε να βαθμολογήσετε την συνταγή * *

Πηγή - www.yiannislucacos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου