ΜΕΝΟΥ

Pages

Μυρωδάτο κέικ με πορτοκάλι και ελαιόλαδο


¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤

Συνταγή : Αντρέας Καβάζης.
Μερίδες : Για μία μεγάλη φόρμα του κέικ
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 10΄, Ψήσιμο 1 ώρα περίπου.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬

Ένα κέικ με έντονη γεύση πορτοκαλιού, ενώ το ελαιόλαδο δίνει μια ξεχωριστή νότα στη συνταγή. Ιδανική επιλογή για τον πρωινό ή απογευματινό σας καφέ.

Υλικά
  • 2½ φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 φλ. ελαιόλαδο
  • 2 φλ. ζάχαρη
  • 5 αβγά
  • 1 φλ. φρέσκο χυμό πορτοκάλι
  • ξύσμα από 2 πορτοκάλια (βιολογικά και ακέρωτα πορτοκάλια)

Εκτέλεση

  • Χτυπάμε το λάδι με τη ζάχαρη. Προσθέτουμε ένα-ένα τα αβγά, το ξύσμα και το χυμό πορτοκαλιού. Τέλος ρίχνουμε σιγά-σιγά το αλεύρι.
  • Αδειάζουμε το μίγμα σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψάκι διαμέτρου 25-30εκ. ή σε μεγάλη φόρμα για κέικ.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180°C για μία ώρα περίπου (όταν μπήγουμε το μαχαίρι στο κέικ να βγαίνει καθαρό). 
  • Περιμένουμε να κρυώσει καλά και το αναποδογυρίζουμε με προσοχή σε πιατέλα. 
* * Μη ξεχάσετε να βαθμολογήσετε την συνταγή * *


Πηγή - xrysessyntages.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου