¤ ¤
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤
Συνταγή : Αντρέας Καβάζης.
Μερίδες : Για μία μεγάλη φόρμα του κέικ
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 10΄, Ψήσιμο 1 ώρα περίπου.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬✬
Ένα κέικ με έντονη γεύση πορτοκαλιού, ενώ το ελαιόλαδο δίνει μια ξεχωριστή νότα στη συνταγή. Ιδανική επιλογή για τον πρωινό ή απογευματινό σας καφέ.
Υλικά
- 2½ φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1 φλ. ελαιόλαδο
- 2 φλ. ζάχαρη
- 5 αβγά
- 1 φλ. φρέσκο χυμό πορτοκάλι
- ξύσμα από 2 πορτοκάλια (βιολογικά και ακέρωτα πορτοκάλια)
Εκτέλεση
- Χτυπάμε το λάδι με τη ζάχαρη. Προσθέτουμε ένα-ένα τα αβγά, το ξύσμα και το χυμό πορτοκαλιού. Τέλος ρίχνουμε σιγά-σιγά το αλεύρι.
- Αδειάζουμε το μίγμα σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψάκι διαμέτρου 25-30εκ. ή σε μεγάλη φόρμα για κέικ.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180°C για μία ώρα περίπου (όταν μπήγουμε το μαχαίρι στο κέικ να βγαίνει καθαρό).
- Περιμένουμε να κρυώσει καλά και το αναποδογυρίζουμε με προσοχή σε πιατέλα.
* * Μη ξεχάσετε να βαθμολογήσετε την συνταγή * *
Πηγή - xrysessyntages.com
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου