ΜΕΝΟΥ

Pages

Σουτζουκάκια τυλιχτά με μελιτζάνα



¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤

Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος
Μερίδες : Για 6-8 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 120΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬

Υλικά

  • 4 μελιτζάνες
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι, κατά βούληση

Για τα σουτζουκάκια

  • 800 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
  • 3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 2 αβγά
  • 1 κ.γ. κύμινο, τριμμένο
  • 1/2 κ.γ. κανέλα
  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο
  • 5 φέτες ξερό ψωμί, μουσκεμένες σε κόκκινο κρασί και στυμμένες
  • αλάτι, κατά βούληση
  • πιπέρι, φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση
  • λίγο ελαιόλαδο

Για τη σάλτσα

  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι, τριμμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 1 φλ. κόκκινο κρασί
  • 3 φλ. χυμός ντομάτας
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 1 κ.γ. κύμινο
  • 1 κ.σ. ντοματοπελτέ
  • 1 δαφνόφυλλο
  • αλάτι, κατά βούληση
  • μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση
  • μικρές πιπερίτσες γλυκιές
  • 3 κ.σ. μαϊντανό, χοντροκομμένο


¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤

Διαδικασία

  • Κόβουμε τις μελιτζάνες κατά μήκος σε λεπτές μακρόστενες φέτες πάχους ½ εκ.
  • Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε υψηλή φωτιά και τηγανίζουμε τις μελιτζάνες και από τις 2 πλευρές, μέχρι να ροδίσουν.
  • Αφαιρούμε τις μελιτζάνες από το τηγάνι, τις αλατίζουμε και τις μεταφέρουμε σε μια πιατέλα στρωμένη με απορροφητικό χαρτί κουζίνας να στραγγίσουν.
  • Αφήνουμε τις μελιτζάνες στην άκρη.

Για τα σουτζουκάκια

  • Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τον κιμά, το σκόρδο, τα αβγά, το κύμινο, την κανέλα, το ελαιόλαδο, το ψωμί, αλάτι, πιπέρι και ζυμώνουμε, μέχρι να αφρατέψει ο κιμάς.
  • Βάζουμε τον κιμά στο ψυγείο για 60 λεπτά.
  • Πλάθουμε κεφτέδες σε σχήμα μακρύ οβάλ και σοτάρουμε σε ελαιόλαδο, μέχρι να ροδίσουν. Εναλλακτικά, για πιο ελαφριά, μπορούμε να βάλουμε τα σουτζουκάκια στο φούρνο, μέχρι να ροδίσουν.

Για τη σάλτσα

  • Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, μέχρι να γυαλίσει.
  • Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά ακόμη.
  • Ρίχνουμε το κρασί, το χυμό ντομάτας, τη ζάχαρη, το κύμινο, τον ντοματοπελτέ, το δαφνόφυλλο και αλατοπιπερώνουμε.
  • Βράζουμε και κατόπιν σιγομαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C.
  • Τυλίγουμε το κάθε σουτζουκάκι με μλια φέτα μελιτζάνας και τα τοποθετούμε σε ένα πυρέξ το ένα δίπλα στο άλλο.
  • Ενδιάμεσα στα κενά στριμώχνουμε και τις πιπερίτσες.
  • Περιχύνουμε τα σουτζουκάκια με τη σάλτσα ντομάτας και βάζουμε το φαγητό στο φούρνο για 15 λεπτά, να γκρατιναριστεί ελαφρώς.
  • Γαρνίρουμε με μαϊντανό και σερβίρουμε.
* * Μη ξεχάσετε να βαθμολογήσετε την συνταγή * *


Πηγή - www.dimitrisskarmoutsos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου